MINISTRE OSTOJIĆU, MI NEĆEMO NA GAY PRIDE NITI ĆEŠ NAM ODREĐIVATI S KIM BI TREBALI HODATI POD RUKU

18.03.2012. | 00:02

Kerum i njegovi zamjenici: Ministre Ostojiću, mi nećemo na gay pride!

Splitski gradonačelnik Željko Kerum i njegovih dvoje zamjenikaJure Šundov i Anđelka Visković su kasno večeras zajedničkim priopćenjemizvijestili da neće nazočiti ovogodišnjem gay prideu u Splitu, koji jenajavljen za 9. lipnja, reagirajući na izjavu ministra unutarnjihposlova Ranka Ostojića u "Slobodnoj Dalmaciji" od subote u kojoj jerekao da bi na Split Prideu trebali sudjelovati svi gradski vijećnici igradonačelnik.
"Ministre, mi nećemo na Split Pride. To smo jasno rekli, nismose skrivali, puštali demagoško crnilo i kupovali vrijeme šaljući Vas upovorku", navodi se u zajedničkom priopćenju troje splitskih čelnika.
Gradski čelnici zamjeraju ministru Ostojiću što se, kako su naveli, umjesto da smiruje napetosti uoči najavljenog homoseksualnogokupljanja i radi na jačanju sigurnosti građana, "bavi delegiranjem osoba u povorku koja će se dogoditi za skoro tri mjeseca".
"Dok on pokušava biti duhovit, u Splitu divljački pretuku prvakasplitske Opere (Ivicu Čikeša). Dok se on bavi time tko bi trebaosudjelovati na Split Prideu, u Zagrebu tuku dalmatinske studente samo zato što govore 'pogrešnim' dijalektom", navodi se u zajedničkompriopćenju gradonačelnika Keruma i njegovih zamjenika Šundova i Visković.
Podsjećajući da ministar u "Slobodnoj Dalmaciji" u vezi prošlogodišnjeg Split Pridea kaže "da prošlogodišnja sramota tražio dgovor drugačijeg Splita koji ne poziva na ubijanje različitosti "splitski čelnici postavljaju Ostojiću pitanje o tome što je s 'ubijanjem različitosti' kad mladi završe u bolnici jer ne govore istim narječjem."Može li ministar, za promjenu, reći što je sam napravio da građani budu sigurniji i što je učinio da spriječi 'ubijanje različitosti' umjesto da drugima govori što bi trebali raditi", navode oni u priopćenju dodajući da se različitost ne brani govoreći "tko bi s kim trebao hodati pod ruku".
"Nije ministrov posao da slaže povorku nego da stvori uvjete ukojima će se građani osjećati sigurno, u kojima će moći bez straha izaći iz kuće i moći bez straha govoriti svojim jezikom bez obzira u kojem se kraju Hrvatske nalazili", navodi se u zajedničkom priopćenju gradonačelnika Keruma i njegovih dvoje zamjenika u povodu izjave ministra unutarnjih poslova o Split Prideu u kojoj je govorio o potrebi sudjelovanja gradskih čelnika u tom okupljanju.


H, foto: arhiv cropix
Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Večernja molitva vlč. Zlatka Suca

ZNANJEM ĆEMO, A NE ORUŽJEM, STVARI PROMIJENITI NABOLJE

Karamarko usporedio Vladu sa zrakoplovom punim putnika, ali bez pilota i posade