KARAMARKO U FRANKFURTU: JA SAM NOVI PREDSJEDNIK HDZ-a

FRANKFURT- U zgradi njemačkog CDU održan je skup HDZ-ovih kordinacija iz cijele Njemačke kome su pored šezdesetak članova nazočili i hadezeovi predsjednički kandidati Tomislav Karamarko i dr. Domagoj Ivan Milošević.
Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor također je trebala nazočiti frankfurtskom sučeljavanju, no nažalost u posljednji je trenutak otkazala svoj dolazak u Frankfurt, ispričavši se bolešću u što malo tko želi vjerovati. Neki kažu,kako je prije bilo posrijedi izbjegavanje susreta sa Tomislavom Karamarkom, da ga se uplašila, jer joj je očito nezgodna konkurencija. Iako je sjednica bila zatvorena za javnost, kako su nam kazali članovi Kordinacije HDZ-a Srednje Njemačke, predsjednički kandidati prokomentirali su odnos sa Jadrankom Kosor te naglasili, kako ih više ne pozdravlja otkako su postali konkurencija. Inače Karamarko, a i Milošević pred novinarima  su se vrlo oprezno izjasnili o Kosoričinu otkazivanju frankfurtskog dvoboja.
Na sastanku koji je trajao puna tri sata muški dvojac je u vrlo demokratskom i civiliziranom ozračju predstavio najvažnije detalje svojeg predizbornog programa.
Tomislav Karamarko novinarima je nakon predstavljanja otvoreno kazao:
-Ja sam novi predsjednik HDZ-a. Kada to postanem želim promijeniti mnoge nepravedne stvari koje su se proteklih godina primjenjivale prema iseljeništvu. Iseljena i domovinska Hrvatska su ravnopravno sudjelovale u stvaranju nove Hrvatske, zbog toga je velik značaj našeg iseljeništva, koje je u domovinu do sada uputilo veliku financijsku pomoć koja se mjeri i u milijardama eura. Također planiram pomoći iseljeništvu u prezentaciji hrvatske kulture, unaprijeđenja školstva i povoljnije mogućnosti investiranja u domovinsko gospodarstvo- kazao je predsjednički kandidat HDZ-a Karamarko.

I Domagoj Ivan MIlošević veliki je optimista glede suradnje sa našim iseljenicima. Jedan je od predsjedničkih kandidata koji je od prvog dana zaigrao na iseljeništvo, njegov značaj i utjecaj, koji bi mu dao ako postane predsjednik sada najjače oporbene stranke.
-Veseli me kada vidim koliko su naši iseljenici vezani uz Hrvatsku bez obzira što su investitori iz iseljeništva nailazili na razne birokratske probleme prilikom povratka u domovinu. Želim ispraviti sve te nepravde i glavnu riječ dati gospodarstvu,ali i zahvaliti se svima onima koji nisu zaboravili svoju domovinu i koji je s uspjehom prezentiraju ovdje u Njemačkoj, a i širom svijeta- kazao je ukratko bivši dopredsjednik Vlade Domagoj MIlošević. Čestitke na dobroj i primjernoj organizaciji zaslužuje kordinacija Srednje Njemačke na čelu sa predsjednikom Krunom Šimovićem i Franjom Akmađom, koji su zaista pokazali punu demokratsku zrelost, kao i to koliko im u ovim trenucima znači zajedništvo HDZ-a.
Neki od hadezeovaca iz Njemačke koji su pošto poto željeli ostati anonimni, jer znaju ako za njihovo mišljenje sazna Jaca da ih čeka fus u guz ( autor je na granici - nap.ur.), u povjerenju su nam kazali, kako su pojedine kordinacije koje su sklone Kosorici dobili veći broj delegatskih mjesta na skorašnjem Izbornom saboru HDZ-a u Zagrebu. Prijašnjih godina i Sanader je vješto manipulirao sa delegatima iz dijaspore, pa su neki ogranci dobili 8 delegata, a neki povjerljivi i 14 mjesta na Izbornom Saboru.
To bi se moglo dogoditi i u svibnju,jer Kordinacija Baden Wurtemberga ima 14 delegata, a Središnje Njemačke, koja nije slijepo vjerna Kosorici tek 8. Ostale usporedbe po kordinacijama tek treba pomno istražiti. Ovog trenutka je jedino jasno da će se na Izbornom Saboru HDZ-a pojaviti 49 kandidata iz Njemačke. No, ni to nije nepromjenjivo kada se uzmu u obzir svi apetiti i moguće spletke. Takve se stvari u HDZ-u ako želi biti moderna europska demokratska stranka, kojoj je uzor njemački CDU, ne bi smijele događati, slaže se većina HDZ-ovaca koji su u Njemačkoj, vodećoj članici EU navikli na demokratske standarde. No, na kakve su standarde naviknuti u HDZ -ovoj središnjici vrlo je diskutabilno uz zaključak njihovog dosadašnjeg čudnog poimanja demokracije.

Primjedbe

Popularni postovi