KARAMARKO, KOVAČ, BUŠIĆ, GAŠPARIĆ,... NA ČEKANJU

Karamarko i jato povratnika na Visokom sudu časti

svaka lasta...

Karamarko i jato povratnika na Visokom sudu časti

Tomislav Karamarko, Milan Kovač, Bosiljko Mišetić, Jure Šimić, Krunoslav Gašparić, Ljerka Mintas-Hodak samo su dio novih-starih članova HDZ-a koje stranka priželjkuje ili im priprema 'test časti'.
  • Autor: Dr. K.
  • Petak, 09.03.2012 08:14
Prema najnovijim, neslužbenim, informacijama iz HDZ-a Visoki sud časti uskoro bi mogao odlučivati i o regularnosti članstva kandidata za predsjednika stranke, bivšeg ministra unutarnjih poslova, Tomislava Karamarka.
Kako piše Jutarnj list, za dio vodstva stranka Karamarkovo članstvo problematično je kao i, primjerice, ono Milana Kovača. Naime, obojica su svojevremeno izašli iz HDZ-a te su ponovo primljeni a da se o tome nije očitovao Visoki časni sud iako je to protivno Statutu stranke.
U statutu piše da član HDZ-a ne može biti osoba koja je isključena ili je istupila iz HDZ-a, a iznimno osoba koja je istupila iz stranke može ponovo postati član jedino uz suglasnost Visokog suda časti.
Ali nisu Kovač i Karamarko jedini o čijem povratku bi trebao odlučivati Visoki sud časti.
O povratku Ivića Pašalića već smo pisali, a sada se spekulira sa još nekoliko poznatih imena koja su svojedobno izašla iz stranke.
Bivši ministar pravosuđa Bosiljko Mišetić navodno se već učlanio u stranku te i on čeka očitovanje Visokog suda časti.
Nadalje, Ljerku Mintas-Hodak već danima zovu da se vrati u stranku, ali se još nije odlučila.
Jure Šimić, utemeljitelj prvog ogranka HDZ-a, onog u Bjelovaru, izbačen je iz stranke na inicijativu Miroslava Tuđmana te se sada želi vratiti.
Među povratnicima se spominje i Krunoslav Gašparić, bivši šef Nacionalnog odbora Mladeži HDZ-a. Gašparić je stranku napustio zajedno s Pašalićem te s njim osnovao Hrvatski blok.
Od Pašalićevih pristalica želi se vratiti i Zdravka Bušić koja se u stranku učlanila još 1989. godine te stupila nakon Pašalićeva pada.
Među poznatijim imenima sa kojima se spekulira u kuloarima je svakako i ono Mate Granić. Kako se priča sadašnji čelnik Hrvatskog društva lobista sasvim je blizu odluke da se vrati u 'staro jato'.

Primjedbe

Popularni postovi