"CRO SOLAR" NAMJERAVA IZGRADITI 15-20 SOLARNIH PARKOVA U HRVATSKOJ


Predstavljen projekt izgradnje solarnog parka

Tovarnik, 28. ožujka 2012. - Novoosnovano hrvatsko-njemačko poduzeće "Cro Solar 100", koje se bavi montažom i umrežavanjem solarnih parkova, namjerava na području Tovarnika u Vukovarsko-srijemskoj županiji, na oko 10 hektara općinskog zemljišta, izgraditi solarni park, najavio je na konferenciji za novinare suvlasnik tvrtke i glavni investitor Gerd Vogt.

U izgradnju solarnog parka u Tovarniku, za koji postoji interes općine Tovarnik i Vukovarsko-srijemske županije, "Cro Solar 100" namjerava uložiti 8,5 milijuna eura, ističu iz te tvrtke.

Prema riječima Gerda Vogta, "Cro Solar 100" namjerava izgraditi 15 do 20 solarnih parkova u cijeloj Hrvatskoj, u što planiraju u idućih pet godina uložiti oko 150 milijuna eura.

Također je naveo kako tvrtka "Olymp Solardach", njemačka tvrtka u njegovom vlasništvu koja je suvlasnik "Cro Solar 100", postoji već petnaest godina i do sada je izgradila desetak solarnih parkova na području Njemačke, Italije, Francuske, Belgije i Luxemburga.

Načelnik općine Tovarnik Jakob Asić, koji je također bio na konferenciji za novinare, kaže kako je općina zainteresirana za projekt izgradnje solarnog parka, kako je projekt sjajna prilika za svestraniji razvoj općine i kako bi se gradnjom solarnog parka dobila i "čista energija".

Upozorio je međutim na moguće prepreke u ostvarenju projekta, rekavši i kako općina već godinama pokušava u suradnji sa zagrebačkim Končarom realizirati projekt izgradnje vjetroparka, ali i kako su brojne administrativne prepreke i suglanosti koje je potrebno ishoditi, usporile realizaciju tog projekta. [Hina]

Autor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / CROENERGO MEDIA

Primjedbe

Popularni postovi