P. VANDOREN SE SASTAO S MINISTRICOM M. HOLY


Ulaganja u zaštitu okoliša: Sastanak veleposlanika Vandorena i ministrice Holy

Zagreb, 07. veljače 2012. - Šef Delegacije Europske unije (EU) u Republici Hrvatskoj veleposlanik Paul Vandoren sastao se danas s ministricom zaštite okoliša i prirode Mirelom Holy i pritom naglasio da će Hrvatskoj nakon pristupanja biti dostupni strukturni instrumenti za daljnja ulaganja u infrastrukturu zaštite okoliša, priopćeno je danas iz Delegacije EU u Hrvatskoj.

Veleposlanik Vandoren i ministrica Holy stoga su se na prvom službenom sastanku složili da bi hrvatske vlasti trebale pozorno pratiti dobru provedbu projekata u tijeku i natječaje za nove projekte.

Veleposlanik Vandoren posebice je naglasio važnost da se ne izgubi ritam reformi potrebnih za uspješnu provedbu odredaba acquisa vezanih uz zaštitu okoliša i prirode do i nakon pristupanja Hrvatske EU, stoji u priopćenju.

Također, izrazio je zadovoljstvo napretkom postignutim vezano uz projekte infrastrukture za okoliš financirane u sklopu komponente III Instrumenta pretpristupne pomoći IPA, posebice potpisivanje ugovora o radovima u području upravljanja krutim otpadom te vodoopskrbe i pročišćavanja otpadnih voda u ukupnom iznosu od gotovo 112 milijuna eura. [Hina]

Autor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / CROENERGO MEDIA

Primjedbe

Popularni postovi