PREDAVANJE 'TUĐMAN PRIJE TUĐMANA' U SJEMENIŠTU U SPLITU U PONEDJELJAK U 19 00


Predavanje „Tuđman prije Tuđmana“

U povodu 20. godišnjice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske, u organizaciji Hrvatske udruge Benedikt, održati će se predavanje pod nazivom „Tuđman prije Tuđmana“. Predavanje o tajnama iz života tvorca suvremene Hrvatske, dr. sc. Franje Tuđmana, održati će se 16. siječnja 2012., ponedjeljak, u 19 sati u dvorani Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu, Zrinsko-frankopanska 19, a predavač je mr. sc. Tihomir Rajčić, povjesničar.
 O Franji Tuđmanu kao državniku i tvorcu potpuno samostalne Hrvatske govorilo se i govori puno. No, o životu Franje Tuđmana u razdoblje prije 90-ih, u doba kad njegova djelatnost nije bila obilježena državničkom karizmom, u javnosti se malo zna. 
Stoga pogled na Tuđmana kao čovjeka u razdoblju prije nego se 1987. zaputio stazom politike omogućava bolji uvid u njegovu povjesničarsku djelatnost i prateće kontraverze, njegov karakter i, koliko to literatura, izvori i građanska pristojnost dopuštaju, u njegov privatni život.
Predavanje će, kombinacijom kronološkog i problemskog pristupa, obraditi sljedeća pitanja: Tuđmanovo djetinjstvo i mladost, njegove partizanske godine, život i djelovanje u Beogradu, Tuđmanovu povjesničarsku djelatnost i njegov odnos prema Europi, Tuđmanov ljubavni i obiteljski život te njegov karakter.    
Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Večernja molitva vlč. Zlatka Suca

ZNANJEM ĆEMO, A NE ORUŽJEM, STVARI PROMIJENITI NABOLJE

Karamarko usporedio Vladu sa zrakoplovom punim putnika, ali bez pilota i posade