MIRA IVANIŠEVIĆ O ZAGOVORNICIMA ULASKA U EU


Tko su najveći zagovornici ulaska u EU?

Prema dosljednom svakodnevnom pranju mozga građana, s raznim porukama na svim televizijama i hrvatskom radiju, radi se o ljudima koji su svoj „ugled“ i karijeru stvorili u komunističkom režimu ili o njihovim potomcima koji sada jugoslavensko bratstvo i jedinstvo žele prenijeti na jednakost, bratstvo i jedinstvo koje vlada u EU. S teškim radom i odricanjem moći ćemo uživati blagodati koje imaju svi narodi u EU, jer to sami nismo u stanju realizirati zbog prevelikog broja lopova i korupcije, koja na sreću u EU ne postoji.

I sadašnja vlada to nekima obećava, jer nastavlja s politikom Račan/ Sanader/Kosor.na zadovoljstvo političara EU.Ministrica Pusić nagovještava povlačenje tužbe protiv Srbije pa na taj način rehabilitira sve Srbe, a optužuje Hrvate za rat pa i za agresiju na BiH.
Sadašnja vlada ne priznaje dogovor bivše vlade i sindikata o referendumu o referendumu, jer da će oni to riješiti zakonom i izmjenom ustava. Kako će se odnositi prema drugim dogovorima bivše vlasti?
Gospoda Pupovac i Stanimirović su veoma zadovoljni sa suradnjom s novom vladom, koja će poštivati Sporazum između HDZ-a i SDSS-a o suradnji  od 10. siječnja 2008. čiji tvorci i supotpisnici su bili Ivo Sanader, Vojislav Stanimirović, Milorad Pupovac i Ratko Gajica, kao i da stručni kadar ostane raditi i dalje u državnim institucijama, pa si je tako Kukuriku osigurala potporu SDSS-a u Saboru i potporu ulasku u EU. Mnoge točke tog sporazuma su ugrađene u Poglavlje 23., s kojim su birokrati EU bili zadovoljni, ali će nas svejedno budno pratiti hoćemo li date obveze i ispunjavati.
Tako će ova vlada morati zakonom regulirati status nacionalne koordinacije vijeća srpske nacionalne manjine – Srpskog narodnog vijeća (SNV) sa statusom pravne osobe te osigurati sredstva za osnovne organizacijske, komunikacijske i tehničke pretpostavke za rad. (Taj prijedlog Kosorove nije prošao u prošlom sazivu sabora, bar se javno ne zna.)
Novi premijer je obećao i daljnje stambeno zbrinjavanje srpskih povratnika, ne više izbjeglica, s kupnjom 2300 stanova po tržnoj cijeni u gradovima izvan PPDS-i.
Ali novi premijer nas tješi da ćemo to realizirati ne proračunskim sredstvima već inozemnim sredstvima.  Ne govori kojim sredstvima i tko je u sadašnjoj EU još toliko darežljiv, osim onih političara koji se nikada nisu pomirili s našom samostalnošću i koji žele pretvoriti manjinu u konstitutivni narod. Mislim da će to ponovno platiti i najsiromašniji hrvatski građanin, jer i on mora plaćati PDV, možda sada 25%.

Prema internetskim podacima:
-         Hrvatska će godišnje u EU kasu uplaćivati 550 milijuna eura + 50% od uplaćenog PDV-ja + 50% od naplaćene carine.
-         Za korištenje EU-sredstava, odobrene programe, stoji Hrvatskoj na raspolaganju 2012. 170 milijuna eura, a u 2013. 32 milijuna eura.
-         Europska komisija prihvaća i odobrava programe. Mi s 1% zastupljenosti ionako nemamo nikakav utjecaj na odluke. Do sada je pokazala samo brigu o zaštiti srpske manjine, a ne svih građana, pa ako naša vlada prezentira program stambenog zbrinjavanja on će biti prihvaćen, a sredstva možda osigurana iz nama odobrene kvote. Za ulaganje u infrastrukturu i proizvodnju ćemo se morati snaći s prodajom državnih nekretnina, teritorijem itd.
-         Umirovljenik i s 1000 kuna mirovine biti će žrtva tih nebuloza.
-         Svi građani će na svojoj grbači nositi i dio troškova za podmirivanje EU troškova za svoju napuhanu birokraciju, kojoj se želi pridružiti i dio naše političke „elite“.
Ukupni troškovi za funkcioniranje EU birokracije iznose: 1.147.885.101.616 eura.
-     Za izlazak iz EU potrebno je platiti do 30% jednogodišnjeg proračuna.

Glasujte za tu ružičastu budućnost, prema preporuci Josipovića, Pusičke, Milanovića, Kosorove i ostalih, jer samo oni se najbolje brinu o nama i treba im bez rezerve vjerovati da Hrvatima žele da što prije nestanu.

Mira Ivanišević

Primjedbe

Popularni postovi