ZAJEDNO NA IZBORE!!!

Sve državotvorne Hrvate i Hrvatice, sve članove domoljubnih stranaka na sveopći javni domoljubni Sabor za predstojeće parlamentarne izbore koji će se održati u utorak 08.11.2011 u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku s početkom u 18:00 sati, pozivamo

ZAJEDNO NA IZBORE !

POZVANI GOVORNICI

1. Prof.dr.sc. Mate Babić

2. Zvonko Bušić predsjednik HP

3. Prof.dr.sc. Goran Dodig predsjednik HDS

4. Prof.dr.sc. Josip Jurčević

5. Dipl.iur. Mate Knezović predsjednik OS

6. Josip Miljak predsjednik HČSP

7. Željka Markić predsjednica HRAST

8. Marko Perković - Tompson

9. Danijel Srb predsjednik HSP

10. Mr.sc.Željko Sačić predsjednik ABH

11. Milovan Šibl predsjednik JEDINO HRVATSKA

12. Prof.dr.sc.Vladimir Šišljagić predsjednik HDSSB

13. Ruža Tomašić predsjednica HSP - AS

i njihovi predstavnici koji će biti prvi na listama u izbornim jedinica.


Komentar

Važnije od kampanje bilo koje od ovih stranaka pojedinačno jest informiranje birača zbog čega se članstvo slaže i lako se može oko svega dogovoriti, a vrhovi stranaka nisu uspjeli dogovoriti zajedničke liste, i to u svim izbornim jedinicama.

Logično je da bi HDSSB imao prednost i bio nositelj kampanje u recimo IV. i V. izbornoj jedinici, ali sam siguran da bi recimo D. Srb na njihovoj listi značio bar još jedan mandat i za HDSSB. Kao što je logično da HDSSB ne bi inzistirao na svojim predstavnicima u izbornim jedinicama gdje su jače druge stranke, dva HSP-a ili jedna od stranaka Saveza za Hrvatsku, primjerice u VI, VII, IX, X izbornoj jedinici. Kao što HSP ne bi smio ometati zajedničku listu HSPAS, Hrasta i ABH recimo u VIII izb. jedinici.

Jednostavno, mogli su se dogovoriti kako na najbolji mogući način provesti kampanju e da bismo na koncu u Saboru vidjeli i Srba i Đapića, dr. Dusparu i dr. Dodiga, i R. Tomašić i dr. Kovačića i Tepeša ili Ćorića, i Jurčevića i Hitreca i Marcosa Ostojića, Iličića i Miletića, gen. Sačića i Cvrtilu, Šibla i M. Bošnjaka. S jednom takvom sinergijom, siguran sam da bi i na listi za XI izbornu jedinicu prošli u ime Saveza Zvonko Bušić, B. Tolić i ne znam tko još.

Ovakve tribine trebaju poslužiti kao lakmus papir - indikator biračima tko je uistinu bio za ZAJEDNIŠTVO a čiji pozivi na 'ujedinjavanje' su bile obične ispraznice. Zato bi, nakon ove tribine u Šibeniku, slične trebalo održati i u drugim gradovima od Osijeka i Zagreba, do Splita, Makarske, Imotskog i Zadra. Osobno sam uvjeren kako će primjerice mnogi članovi nabrojanih stranaka glasovati za imena, za pojedince koji će imati što kazati u Saboru radije nego za svoje uskostranačke kandidate.

Primjedbe

Popularni postovi