TKO JE MESIĆ DA ISMIJAVA DJAKIĆA?

Josip Đakić jučer je u Osijeku izrekao nekoliko rečenica koje bi u normalnoj, demokratskoj zemlji, značile definitivan oproštaj od politike. Međutim, u Hrvatskoj imamo novinara koji bi u svakoj demokratskoj zemlji bili u najmanju ruku u ludnicama, ako već ne u zatvoru ili na ulici, gdje im je i mjesto. Pa ništa od toga. Dakle, čitavo društvo postavljeno je na krivim premisama, moralne vrijednosti u ovoj zemlji jasno možemo vidjeti kroz izrigotine novkomponiranih fašista koji ruše temlje države, temelj države je Domovinski rat. No, vratimo se Đakiću, odnosno onima koji su po Đakiću sasuli drvlje i kamenje. Ako nekoga želite kritizirati morate biti od njega barem minimalno moralno superiorni da bi vaša kritika bila relevantna.

Oni su isti, i gori, od Đakića

Pravo je pitanje jesu li Babićevi jastrebi s Indexa moralno superiorni Josipu Đakiću? Moće li Klauški biti moralno superioran bilo kojem hrvatskom branitelju? Dok su branitelji branili zemlju, među njima i mnogi vršnjaci Tomislava Klauškog, radikalni komentatorse krio u podrumu. Može li Davor Butković biti superioran Josipu Đakiću? Nemojte nas nasmijavati, on je upropastio medijski prostor Hrvatske. Zatim je tu čitava ergela novokomponiranih fašista, mrzitelja, od onih kojima se priviđaju ustaše na jarunu čitave konjice Pavićevih radikala. Oni ni po čemu ne mogu biti superiorni Josipu Đakiću, štoviše, konstantno parazitiraju u ovom društvu.

Jedinstveni Stjepan Mesić

Ipak, Stjepan Mesić jedinstvena je pojava u Hrvatskoj, i danas on govori s ironijom o Đakiću. Tko je Stjepan Mesić da se ruga Josipu Đakiću? Devedesetih je sramotio Hrvatsku, koja je između ostaloga propatila i zbog njegovih izjava, kao jedini visoki državni dužnosnik koji je pjevao ustaške pjesme? Uspoređivati Đakića i Mesića više je nego uvredljivo za Đakića. Mesić je bulazni o srpskim opancima i zemlju koju će Srbi ponijeti na njima kada budu odlazili iz Hrvatske. Ako to nije bilo nabrijavanje atmosfer onda zaista neka nam netko dokaže suprotno. Mesić je bio drugi čovjek države i najveća sramota te države, kada netko govori o "mračnim devedesetima", bile su mračne, ako jesu, samo zbog Mesićevih izjava i pjesmica. Mi nećemo reći da je Mesić "prekrasan čovjek", već ćemo konstatirati ono što zdrav razum nalaže, on je najveća sramota hrvatske suvremene države.

Ne zbog veličanja ratnog zločinca Josipa Broza Tita, ne zbog parazitiranja s Manolićem i Boljkovcem, već zbog njegovog odnosa naspram Gadafija kada je bilo očito da satrap masakrira vlastiti narod. Nećemo uopće spominjati njegova intimiziranja sa iranskim predsjednikom te kubanskim, oronulim, diktatorom Castrom. Znaju li hrvatski mediji što je Mesić govorio i radio tijekom svoje političke karijere? Naravno da znaju, no, oni su sve samo ne hrvatski.

Foto: Tinolovka-news

Primjedbe

Popularni postovi