HRVATI VANCOUVERA ZA MARKAČA I GOTOVINU

Hrvati Vancouvera pružili podšku generalima MARKAČU i GOTOVINI ...

hr_vancouverPod geslom "Za naše Generale" nekoliko stotina Hrvata grada Vancouvera okupilo se 18. rujna 2011. na Pastoralnom Zemljištu Blaženi Alojzije Stepinac u Richmondu ...

izražavajući nezadovoljstvo haškim presudama hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču, koje je prvostupanjsko vijeće osudilo na kazne zatvora od 24 i 18 godina. Potporu također dajemo skupu koji će se održati u subotu, 24. rujna 2011. s početkom u 14 sati (Den Haag, Het Malieveld).

Dostojanstveni skup kojim se želi ukazati na činjenicu da Hrvatska nije utemeljena na zločinima ni etničkom čišćenju, da su Hrvatska vojska i policija branili suverenitet i integritet svoje zemlje te da je Oluja'95 bila legitimna vojna operacija kojom je zaustavljen rat i otvoren put prema trajnom miru u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Istodobno je ovaj prosvjed namjenjen kao skup potpore svim Haškim uznicima iz BiH i Hrvatske.

hrvati_vancouver_mala
(Zajednička fotografija - klikom otvorite veći format fotografije)

Na današnjem skupu su bili i predstavnici udruga i organizacija i svojim prisustvom dali potporu ovom skupu, između ostalih prisustvo župnika Fra Duje Bobana – župnoga vijeća koji su organizirali kuhinju.

Prisustvo predsjednice Ujedinjeni Kanadski Hrvati - Kralj Tomislav – Vancouver, gospođe Đurđice Krilić, koja je istakla da je ovaj skup našeg zajedništva Hrvatske zajednice u Vancouveru pokazao da smo u teškim trenutcima svi ujedinjeni bez obzira na političke poglede. Gospođa Krilić iskazala je zadovoljstvo zajedništva primjerom zajedničke slike bez govora i poruka, jer je to najbolja poruka naše potpore prosvjedima u Den Haagu 24. rujna 2011.

Imali smo priliku vidjeti i gospodina Tomislava Duševića, uglednog odvjetnika i direktora Hrvatskog Radia Vancouver, koji su organizatori današnjeg okupljanja, kao i mnoge druge predstavnike hrvatskih udruga koje djeluju.

Antun Živanović, predsjednik Društva prijatelja Matice Hrvatske Vancouver, je naglasio da smo uvijek bili zajedno za odbranu Domovine i danas to činimo ovakvim primjerima.

Direktor Kanadsko – Hrvatske komore i predsjednik za zapadnu Kanadu, gospodin Emil Bošnjak, je također bio prisutan, te je istaknuo važnost i povezanost na nivou cijele Kanade.

Gospodin Prlić, član Kanadsko – Hrvatskog Kongresa BC, je bio više nego zadovoljan velikim odazivom zajednice na današnji skup potpore našim generalima.

Kako smo rekli, poruka zajedničkim slikanjem i slanjem slike potpore organizatorima prosvjednog skupa 24. rujna u Den Haag, je i simbolična potpora Hrvata grada Vancouvera.

Zlatko Jelinić, voditelj - urednik radio programa

Hrvatski Radio Vancouver

www.radiovrh.ca

1 komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Večernja molitva vlč. Zlatka Suca

ZNANJEM ĆEMO, A NE ORUŽJEM, STVARI PROMIJENITI NABOLJE

Karamarko usporedio Vladu sa zrakoplovom punim putnika, ali bez pilota i posade