prof. T. IVANČIĆ ODRZAO PREDAVANJE ČLANOVIMA VV HRAST-a: PUT DO KVALITETNIH PROMJENA U HRVATSKOM DRUŠTVU

2011.

Prof. Tomislav Ivančić: Ako vjerujete da ćete pobijediti na izborima…


IvancicProf. Tomislav Ivančić poznati katolički vjerovjesnik i utemeljitelj Hagioterapije održao je 18. 06. tribinu za članove političkog pokreta Hrvatski rast – Hrast. U prepunoj dvorani zajednice Dobri pastir u zagrebačkoj Dubravi prisutni su mogli čuti atipičan govor o vođenju politike i predavaču postaviti niz pitanja o moralnim dvojbama vezanima uz aktualna politička zbivanja. Sama činjenica da se članovima i podupirateljima jedne političke opcije obratio službenik Crkve, kanonik i član Svjetske teološke komisije govori o tome da službena Crkva nije apolitična i da podupire odgoj za politički angažman.
Uvod u predavanje Put do kvalitetnih promjena u hrvatskom društvu, utemeljeno na kršćanskoj antropologiji, predavač je započeo motivirajuće: Ti možeš biti što god želiš… ako vjeruješ u to… prestanite samo moliti… vjerujete… biti će vam po vašoj vjeri… sve što sam postigao, postigao sam jer sam vjerovao… ako vjeruješ da možeš biti uspješan političar, to ćeš i postati… ako vjerujete da možete pobijediti na izborima, pobijediti ćete… vjerujete li u TO? Predavanje je nadalje teklo kao niz poticajnih misli o tome što je u osnovi čovjek, po čemu se čovjek razlikuje od svega stvorenoga, po čemu je čovjek slika Božja i kako se ostvaruje kao osoba, te kako bi trebalo voditi politiku na temelju duhovnih principa…

Nakon predavanja profesora Ivančića, prisutnima su se obratili članovi Velikog vijeća Hrasta. Željka Markić (predsjednica stranke Hrast) i Krešimir Miletić govorili su o osobnim razlozima uključivanja u politiku iako do nedavno na to nisu niti pomišljali. Kristina Bušić je govorila o važnosti molitvene podrške za Hrast do izbora a Goran Rubić je dao kratko izviješće o pristupanju jedanaest novih grupacija s ukupno više tisuća članova u sastav Hrasta. Moderator susreta je bio Dražen Bušić, član Velikog vijeća Hrasta. Na kraju službenog dijela programa prof. Tomislav Ivančić je na sve zazvao Božji blagoslov a neformalni dio se nastavio u kružocima gdje su prisutni članovima Velikog vijeća postavljali različita pitanja o ustroju Hrasta i mogućnostima aktivnijeg osobnog angažmana.

Preuzeto s bloga Dražena Bušića.

Primjedbe

Popularni postovi