PORTAL 'OKO' NAJAVLJUJE DATUM IZBORA

EKSKLUZIVNO Parlamentarni izbori 16. listopada!

Parlamentarni izbori bit će održani u nedjelju, 16. listopada 2011. godine, ekskluzivno saznaje PortalOko iz izvora bliskih HDZ-u.
Naime, čini se da je Predsjedništvo HDZ-a donijelo definitivnu odluku o tom toliko očekivanom datumu, kojega mjesecima traže i oporba i nezadovoljni građani. HDZ je očito ponukan vlastitim trijumfalizmom nakon objave da će Hrvatska ući u Europsku uniju 1. srpnja 2013. godine, odlučio izbore raspisati prije negoli je to većina očekivala, uvjeren da će završetak pregovora s EU, odrađen u mandatu ove Vlade, birači honorirati. Obzirom da je krenula turistička sezona, koja bi zbog ove odluke mogla biti kraća, jer će se pripreme za izbore zahuktati mjesecima ranije, najvjerojatniji je scenarij da će najprije biti održani izbori za Parlament, a tek nakon njih referendum o pristupanju Europskoj uniji.
Kao veća iznenađenja ovih izbora očekuje se samostalan izlazak HSS-a, kao što je najavio predsjednik Josip Friščić (prava istina je da HDZ ne želi više s HSS-om), kao i niz nezavisnih lista koje bi mogle 'umrviti' političku scenu u Hrvatskoj, ali i požnjeti značajan uspjeh.
 
portal oko 

Primjedbe

Popularni postovi