DRAGI MLADI


HRVATSKA BISKUPSKA KONFERENCIJA
URED ZA MLADE
HR – 10000 Zagreb, Kaptol 21,
Tel./faks +385(0) 1 4814699

Dragi povjernici za pastoral mladih, svećenici, voditelji skupina mladih i mladi!

Počelo je odbrojavanje posljednjih dana do dolaska Svetog Oca u našu domovinu. Više od 25 tisuća mladih željno iščekuje i priprema se za prvi posjet Benedikta XVI. našoj domovini i za molitveno bdijenje na glavnom zagrebačkom trgu. Mladi volonteri iz Ureda za mlade Hrvatske biskupske konferencije i Povjerenstva za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije pripremili su bogati program za subotu, 4.lipnja.
Pozivamo sve mlade, i one koji se duhom tako osjećaju da nam se pridruže i uveličaju susret mladih s Papom svojim sudjelovanjem na programu koji počinje već od 11h u parku Zrinjevac.
Na festivalu mladih u parku Zrinjevac čeka vas veseli program obogaćen pjesmom i plesom koji započinje u 11 sati. Tamo će vas sve do 14 sati čekati dvanaestorica apostola te hrvatski sveci i blaženici koji će vam ispričati kratku priču o svome životu te podijeliti s vama koju mudru misao. Na programu u parku Zrinjevac moći ćete papi Benediktu napisati poruku ili nešto naslikati, a spremaju vam se i mnoga druga iznenađenja.
Program na Trgu bana Josipa Jelačića počinje u 16:30 sati. Uz animaciju Nadbiskupijskog zbora mladih u programu ćete moći vidjeti i čuti film o dosadašnjim Susretima hrvatske katoličke mladeži, kratak film dobrodošlice Papi koji su pripremili splićani, biblijski ples mladih iz Krčke biskupije i svjedočanstvo mladih iz zajednice Cenacolo. Plesnu koreografiju na pjesme će mladima pokazivati Salezijanska mladež. Pozivamo sve da nauče koreografiju na službenu pjesmu sureta mladih s Papom na internet adresi http://vimeo.com/23855411 kako bi svih 25 tisuća mladih izvelo na trgu najveći flashmob ples u povijesti. Mladi u narodnim nošnjama iz svih dijelova Hrvatske i Bosne i Hercegovine na glavni oltar donijeti će sliku Majke Božje od Kamenitih vrata. Zatim slijedi odbrojavanje do dolaska Svetog Oca. Papamobil od Hrvatskog narodnog kazališta polako će stići na Trg bana Josipa Jelačića. Hrvatska katolička mladež sa svojim će Papom večer provesti u molitvi pred Presvetim oltarskim sakramentom.
          Radosno iščekujući Vaš dolazak na susret sa Papom Benediktom XVI., uz obilje Božjeg blagoslova pozdravljamo Vas s geslom susreta:

                                      «ZAJEDNO U KRISTU!»

Primjedbe

Popularni postovi