'DESNICA' BUDI USPAVANU HRVATSKU

BUĐENJE DESNICE Ovih dana i HSP Dr. Ante Starčević u pregovorima s drugim strankama i pokretima

Razgovori s HRAST-om obavljeni prije 10-tak dana

 | Foto: Internet

Autor: Silvija Romić - VOX GLAS ZADRA


U posljednje vrijeme „desna" politička opcije u Hrvatskoj izrazito je aktivna. Iako se ne zna točan datum parlamentarnih izbora, međustranački pregovori i dogovori u punom su jeku pa tako i među pravašima. Očito je da se „desnica" budi, a razlog je ponajprije slabljenje vodeće koalicije na tom dijelu političke scene pa u tome vide svoju priliku za prikupljanje dodatnih glasova birača.
Naime, stranka HSP Dr. Ante Starčević uskoro bi mogla predstaviti vlastitu izbornu listu s imenima s kojima će se natjecati u IX. izbornoj jedinici. Naime, ovog vikenda, 4. i 5. lipnja, održat će se sjednica Predsjedništva stranke na kojoj je se razmatrati i popis imena, ali ne samo s članovima stranke.
Kako je istaknula Ruža Tomašić, na nedavnoj konferenciji za medije u Vukovaru ova pravaška stranka vodi brojne razgovore s nekoliko pokreta, stranaka i udruga s kojima bi zajedno nastupili na predstojećim izborima.
Prije svega, spomenula je neke pojedince poput Marka Perkovića Thompsona, Mirka Čondića, Josipa Jurčevića, Miroslava Tuđmana, Željka Sačića u ime ABH-a te s politički pokret Hrast, GROZD, Udruga „More je kopno" i drugi.
Dakle, iako je sama Tomašić naglasila kako taj tzv. pravaški kišobran kojeg su nastojali oformiti nije politička organizacija već ideja o ujedinjenu svih pravaša pod zajednički „krov", taj se koncept ipak promijenio.
- To je prerastao u, možemo ga tako nazvati, domoljubni blok. Taj se „kišobran" širi i razgovaramo s HRAST-om, Akcijom za bolju Hrvatsku i Miroslavom Tuđmanom. Tu su i neki pojedinci poput Josipa Jurčevića, Ladislava Ilčića, a pored njih i s intelektualcima s područja kulture, sporta, gospodarstva koji su svojim radom ostavili trag. Tako se razgovaralo i s Markom Perkovićem – kazao nam je Mladen Meštrović, predsjednik ŽV-a HSP Dr. Ante Starčević.
Naglasio je kako će na izbornim listama svakako biti mjesta za mlade i školovane ljude jer, kazao je, budućnost Hrvatske je na mladima.
Što se tiče HRAST-a, s kojim, kad je osnovan „starčevićevci" nisu imali kontakta, u međuvremenu se ipak nešto promijenilo.
- Mi smo politička stranka, a oni politički pokret i pokazana je obostrana inicijativa za suradnjom i zajedničkim izlaskom na izbore. Prije desetak dana obavljeni su i prvi službeni razgovori – otkrio je Meštrović.
Pregovori i razgovori nastavljaju se sa svima navedenima kao i usklađivanje političkih programa i stajališta da bi s njima mogli što kvalitetnije i spremnije izaći na parlamentarne izbore prema narodu i biračima.

Primjedbe

Popularni postovi