'ZAVJET' ĆE ČUVATI DEMOKRACIJU ALI NE ĆE BIROKRACIJU

Udruga hrvatskih branitelja iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i dijaspore „Zavjet“ održala je svečanu akademiju povodom godišnjice svojeg osnutka u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu.
U posebnom ambijentu svjedočili smo zajedništvu branitelja i Hrvatskog naroda pri čemu su se na pozornici mijenjali nadahnuti govornici i glazbenici, sve sa ciljem vračanja ponosa i dostojanstva Hrvatskom narodu i svjedočenja ISTINOM O DOMOVINSKOM RATU.
2011_05_12_udruga_zavjet_akademija_02Od mnogobrojnih uzvanika i dragih nam gostiju posebno ističem da su se skupu članovi „Zavjet“ obratili Ministar Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti gosp. Tomislav Ivić, izaslanica predsjednika Hrvatskog narodnog Sabora BiH gosp. Vesna Pinjah, prof.dr. Slobodan Lang, prof.dr. Dragan Primorac, prof.dr. Marko Tokić, gđ. Đurđu Gmaz i g. Daniele Kolec.

U svojim nadahnutim govorima svi su oni prepoznali u „Zavjetu“ novu snagu i vjeru u ZAJEDNIŠTVU Hrvatskog naroda iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i dijaspore, kao i potrebu svjedočenja ISTINE O DOMOVINSKOM RATU i stvarnoj žrtvi Hrvatskog naroda u Hrvatskoj, a posebno u Bosni i Hercegovini.
U posebnom obraćanju mladeži „Zavjeta“, kroz riječi mlade studentice gđ. Mie Žuljević jasno su upućene pohvale za veće brige društva za probleme mladih i njihovu daljnju životnu perspektivu.
U nastupima vodstvo udruge „Zavjeta“ predsjednik Ivan Rašić i dopredsjednici general Željko Glasnović i general Marko Lukić poslali su jasne poruke oko daljnjeg djelovanja udruge „Zavjet“, NE rušiti nego graditi HRVATSKU, OČUVATI DEMOKRACIJU ALI NE BIROKRACIJU, RJEŠAVANJE GORUĆIH PROBLEMA KAKO HRVATSKOG GOSPODARSTVA TAKO I PROVOĐENJA RAZNIH OBLIKA: od PERSONALNE, ZNANSTVENE do MENTALNE. Najbitnija odluka je da se pristupa formiranju banke Hrvatskih branitelja i dijaspore, kao financijske institucije koja treba objediniti kapital dijaspore i braniteljskih fondova kao jedini mogući pokretački mehanizam za izlazak iz ove teške gospodarske, moralne i duhovne krize u kojoj se našla ne samo braniteljska populacija nego i cjelokupno stanje Hrvatskog društva.
2011_05_12_udruga_zavjet_akademija_03Ovom prilikom zahvaljujem članovima udruge „Zavjet“, posebno članovima iz BiH što su svojim dolaskom doprinijeli zajedničkoj atmosferi i svjedočili da se u godinu dana postojanja udruga razvila u jaku organizaciju sposobnu da djeluje na planu zaštite Hrvatskih nacionalnih interesa, kao i konkretnih životnih braniteljskih problema.
Zahvaljujemo se glazbenicima g. Đuki Čajiću, g. Ranku Bobanu, Barunima, KUD Janjevo, KUD Matija Gubec Bakovići - Fojnica i KUD Kralj Tomislav - Orašje te Baščovanima, a posebno članici udruge „Zavjet“ gđ. Mirni Beren na vođenju svećena akademije.
Zahvaljujemo  se gradonačelniku Grada Zagreba g. Milanu Bandiću na ustupanju Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog.

Predsjednik

Ivan Rašić, brigadir

Primjedbe

Popularni postovi