POZIV HRVATSKIM DOMOLJUBIMA

Josip Pečarić: Poziv hrvatskim domoljubima

Povodom mog razgovora s g. Davorom Dijanovićem objavljenim na Portalu Hrvatskog kulturnog vijeća bilo  je puno komentara i na samom Portalu i poslanih meni osobno. Posebno me se dojmio jedan komentar koji je na Portalu objavljen s potpisom “Verbum”. Poslao sam ga na niz adresa i reakcije su bili slične mojoj.
Josip Pečarić
Prije nekoliko dana o haškim presudama održana je tribina (Tribine grada Zagreba) s prof. dr. sc. Zdravkom Tomcem. Dr. Tomac je spomenuo kako sam ja mnogo prije svih drugih rekao da je Sud u Haagu – ZLOČINAČKI SUD – i kako su presude u Haagu pokazale kako je to istina!
Ta konstatacija dr. Tomca samo potvrdjuje kako je točan i naslov teksta koji sam objavio na Portalu HKV-a kada sam doznao za presudu:
Evo jednog reagiranja na Verbumov tekst koji to potvrđuje:
Jadnicima i prodanim dušama iz SVJETSKE ZAJEDNICE koji se tako iživljavaju na pravednicima kako bi, nadaju se, MOŽDA uspjeli preživjeti svoje nečasno prikrivanje vlastite krivice za sve što se događalo našem napaćenom narodu - ali još i više prikriti nezadovoljstvo zbog svoje nesposobnosti da nas onako podlo podjarme kao što su to namjeravali i, zahvaljujući Bogu i hrabrim i srčanim hrvatskim barniteljima IPAK NISU USPJELI. SAPIENTI SAT!
Sve to pokazuje da Hrvati NIKADA neće prihvatiti bilo kakvu presudu “suda” u Haagu kao osudu nekakvog zločina naših generala (zapravo Oca hrvatske države akademika Franje Tuđmana) već visina tih osuda znači da su odmjerili visinu svog zločina prema hrvatskom narodu.
Zato i ne čudi sto su članovi Stalnoga vijeća Hrvatske biskupske konferencije uputili poziv vjernicima povodom pohoda svetoga oca Benedikta XVI. Hrvatskoj u kojem stoji i slijedeće:
Sveti otac Benedikt XVI, poglavar Katoličke Crkve, vrhovni autoritet suvremenog čovječanstva, dolazi nama Hrvatima u vremenu kad je povrijeđeno dostojanstvo našega naroda da bi nas ojačao u vjeri u Boga, apsolutnoga gospodara povijesti.
Dolazi nam da bi nas učvrstio u Božjoj ljubavi koja označava suosjećanje, žrtvovanje, podnošenje nepravde, prihvaćanje drugačijih, opraštanje svima koji nanose zlo.
Dolazi pohoditi nas da bi nas utvrdio u Božjoj nadi da ćemo očuvati svoje narodno dostojanstvo, da će pobijediti istina i pravda.

Zato vas sve pozivam da to i pokažete tom “civiliziranom” svijetu (a time i hrvatskim vlastima!). Verbumov tekst je idealan za to. Možete mu nešto dodati ili oduzeti. Prevedite ga na strane jezike. Šaljite ga na sve moguće i nemoguće adrese. Objavite ga gdje je god to moguće. Možete ga poslati pojedinačno ili više vas. Evo i nas trojica hrvatskih akademika (jedan devedesetogodisnji kemičar, jedan fizičar i jedan matematičar) napravili smo nešto slično i nadamo se da će tekst objaviti i hrvatski portali i hrvatske novine. Po uzoru na originalan tekst, naslovili smo ga na Haaški tribunal.
Međutim, mnogo bolje je nasloviti ga vladama, predsjednicima, veleposlanicima onih zemalja koje su osuđujuće presude zapravo i donijele, ili pak onih zemalja koje šute. Svi oni znaju razliku između agresije i obrane, pa bi se trebali zauzeti za istinu! Tim prije što su haške presude samo završetak zločina prema našem narodu u kome su i same sudjelovale. Naime, članice su UN-a, pa i one stoje iza famoznog Embarga na uvoz oružja kojim je našem narodu oduzeto pravo na slobodu. Izborili smo je unatoč tome – i sada imamo i presude za taj “zločin”.


Akademik Josip Pečarić


HAAŠKOME TRIBUNALU

Ne
tražimo od vas da pokapate naše mrtve.

Ne tražimo od vas da nas branite od agresije i od terorizma.
Ne tražimo od vas da zaštitite naše gradove od prekomjernoga granatiranja.
Ne tražimo od vas da spriječite granatiranje glavnoga grada Hrvatske - Zagreba.
Ne tražimo od vas da spriječite barbarsko uništavanje grada Dubrovnika, spomenika svjetske baštine.
Ne tražimo od vas da spriječite granatiranje grada Šibenika i uništavanje katedrale Sv. Jakova, spomenika svjetske baštine.
Ne tražimo od vas da spriječite snajperiste da gađaju naše građane dok se vraćaju s posla.
Ne tražimo od vas da spriječite strojnice i topove iz vojarne ''Maršal
Tito'' da pucaju po stanovnicima zagrebačkih naselja Utrina, Travno i Dugave.

Ne tražimo od vas da spasite hrvatsko selo Ćelije, spaljeno i zajedno sa crkvom
sravnjeno sa zemljom.

Ne tražimo od vas da spriječite pokolj dvanaest hrvatskih redarstvenika u Borovu naselju.
Ne tražimo od vas da spriječite prekomjerno barbarsko granatiranje grada Vukovara, Vukovarske bolnice i ranjenika.
Ne tražimo od vas da nama golorukima dozvolite da se naoružamo i branimo.
Ne tražimo od vas da spriječite masovni pokolj tri stotine ranjenika na Ovčari.
Ne tražimo
od vas da spriječite organizirani transport više tisuća Hrvata u koncentracijske logore u Srbiji, niti ubijanja, psihološka maltretiranja, i silovanja.

Ne tražimo od vas da spriječite pokolj osamdeset i četiri civila i branitelja u Škabrnji.
Ne tražimo od vas da spriječite miniranje brane Hidro elektrane 'Peruča' s trideset tona eksploziva.
Ne tražimo od vas da spriječite rušenje hrvatskih mostova, paljenje i rušenje hrvatskih kuća i da vratite stotine tisuća prognanih Hrvata.
Ne tražimo od vas da spriječite rušenje više od tisuću naših katoličkih crkava.
Ne tražimo od vas da čistite minska polja.
Ne tražimo od vas da spriječite genocid, kulturocid i urbocid.
Ne tražimo od vas da spriječite odvoz stoke i žita u Srbiju.
Ne tražimo od vas da spriječite pljačku hrvatskih umjetnina i uništavanje hrvatske kulturne baštine, niti uništavanje naših netaknutih nacionalnih parkova i parkova prirode.
Mi sve to ne tražimo od vas, jer je za to i onako već odavno kasno i zato jer su sve to već ionako branili naši Branitelji, koji su umjesto vas konačno donijeli mir, a koje ste vi zatočili u vašemu Den Haagu!
Mi sve to ne tražimo od vas, jer znamo da je za vas braniti svoj Dom,
svoj Narod i svoju Državu to samo jedan PLANIRANI UROTNIČKI ZLOČIN!

Mi ne tražimo od vas da oživite naše mrtve stradale u genocidu, jer vi niste bogovi.
Mi čak niti ne tražimo od vas da pronađete naše nestale, jer kod vas se umire lijepo, civilizirano i prirodno.


Mi tražimo od vas da nam vratite naše žive, naše Branitelje, koje ste vi
zatočili i osudili bez dokazane krivice.


Mi, Hrvati, samo to od vas tražimo …

(Povodom rasističkih Haaških presuda 15. travnja 2011.)


akademik Smiljko Ašperger
akademik Josip Pečarić
akademik Stanko Popović

Primjedbe

Popularni postovi