MIRJANA GRANIĆ O PUTU U RIM I PROGLAŠENJU BLAŽENIM IVANA PAVLA II.

SVI PUTEVI DANAS VODE U RIM; BEATIFIKACIJA IVANA PAVLA DRUGOG NA POSEBAN DAN ZA CRKVU; BLAGDAN BOŽ.MILOSRĐA KOJEG JE UVEO UPRAVO POKOJNI PAPA

'Otvorena srca vladaju na Trgu Sv.Petra'
objavljeno 1.5.2011. u 6,38 (radio Mrežnica)

KARLOVAC - U mnoštvu koje će se danas naći na Trgu Svetog Petra u Vatikanu, na proglašenju Ivana Pavla Drugog blaženikom, bit će i više od stotinu Karlovčana.

...- Poseban je to doživljaj za nas, rekli su nam iz skupine koja je još u petak poslijepodne krenula autobusom u Vječni grad.

A krenulo je njih četrdesetak i to organizirano, autobusom, dok je više od 60-ak Karlovčana, ali i ostalih stanovnika županije, izabralo osobni automobil, odnosno vlastiti aranžman.

-Obišli smo Padovu, imali misu u kapelici gdje ju je držao i Sv. Antun Padovanski, put je bio super do Rima, pratili su nas kiša i sunce. I jučer smo obilazili Vječni grad. Ljudi su zadovoljni i umorni, sretno umorni,kaže M. Granić.
- Da se moglo i da je bilo mjesta, sigurno bismo imali i više ljudi, kazala je Mirjana Granić, jedna od organizatorica putovanja, napominjući kako su već mjesecima unaprijed, odnosno dočim se saznalo da će današnji dan Karol Woytila biti beatificiran, hotelski kapaciteti u Rimu "planuli".

Pjesma,molitva, otvorena srca
- Mirna pjesma, divne zastave, otvorena srca vladaju ovdje. I jučer smo bili u Vatikanu, no na bdijenje nismo uspjeli, jer je oko Circusa bila velika gužva. Danas ćemo vidjeti izloženi lijes i tijelo Ivana Pavla Drugog, objasnila je jutros u izravnom javljanju u program Radio Mrežnice Mirjana Granić. "Bit ćemo u koloni hodočasnika, tražiti zagovor za sve nas, obitelji, za Domovinu, za sve vas koji slušate".

Bijela nedjelja, blagdan Božanskog Milosrđa, Sveti Josip...
I dok oni manje upućeni povezuju današnju beatifikaciju s Praznikom rada, valja reći da za Vatikan današnji dan ima sasvim drugo značenje. Danas je naime, prva nedjelja nakon Uskrsa, tzv. Bijela nedjelja, blagdan je Svetog Josipa radnika, ali i Nedjelja Božanskog milosrđa koja se slavi prve nedjelje nakon Uskrsa.

Posvećen je Božanskom Milosrđu, koje je promovirala poljska redovnica, sv. Faustina Kowalska. Neslužbeno je slavljen od 1985. g., a papa Ivan Pavao II., proglasio ga je blagdanom cijele Rimokatoličke Crkve, 30. travnja 2000., u godini Velikoga jubileja, na dan kanonizacije svete Faustine.

U Dnevniku sv. Faustine, napisana je Isusova poruka u vezi ovoga blagdana: "Ja želim, da Blagdan Božanskog Milosrđa postane utočište i zaklon svim dušama, posebno jadnim grešnicima. Ona duša, koja se ispovijedi i primi Sv. pričest taj dan, dobiva savršeni oprost od grijeha i kazni. Toga dana otvorene su sve Božje ustave kroz koje teku milosti. Neka se nijedna duša ne boji približiti Meni, pa makar njezini grijesi bili crveni kao skerlet."

Inače, čas milosrđa je onaj u 15 sati.

Primjedbe

Popularni postovi