JEFFREY KUHNER PREPORUČA HRVATIMA ODRICANJE OD HDZ-a I BIRANJE NOVE DOMOLJUBNE POLITIČKE OPCIJE

Washington Times: Novi rat prijeti Hrvatskoj

Washington Times: Novi rat prijeti Hrvatskoj

Američki kolumnist Jeffrey T. Kuhner u novom broju Washington Timesa, u svom poznatom stilu, tvrdi da je samo pitanje vremena kada će Balkan ponovno eksplodirati u valu nasilja. Tvrdi da je međunarodna zajednica 'samo pojačala plamen etničkog sukoba'.

Nakon što je najavio novi rat u Hrvatskoj (?!), ali i na području cijelog Balkana, kolumnist američkog Washington Timesa Jeffrey T., koji je poznat po kontroverznim tezama u svojim tekstovima o zemljama bivše Jugoslavije, komentirao je i presude hrvatskim generalima, no najviše se bavio presudom protiv Ante Gotovine.

Zaključio je da general Gotovina nije ratni zločinac, kako tvrdi Haški sud, nego ga opisuje kao heroja koji je uništio san Slobodana Miloševića o Velikoj Srbiji. Ističe kako je Oluja, koju je Gotovina pokrenuo uz američku pomoć, zaustavila ubojstva civila i oslobodila okupirane teritorije u Hrvatskoj.

Kao argumente navodi i pisanje brojnih uglednih svjetskih medija koji su istraživali 'slučaj Gotovina' i zaključili da je on nevin za optužbe po kojima ga tereti Haag. No, izostavlja one napise iz svjetskih medija koji su pisali o slučaju Gotovina s potpuno suprotnim tezama.

''Osuda Ante Gotovine utemeljena je na prijevari, jer je iseljavanje srpskog stanovništva krenulo po nalogu lokalnih srpskih vlasti, koje su pak radile po naredbama iz Beograda'', tvrdi Kuhner, koji ujedno svoje teorije o novom ratu potkrepljuje time da je ''presuda Gotovini ojačala radikalne snage u Srbiji, koje traže obnovu Velike Srbije''.

HDZ je izdao Gotovinu i bacio Hrvatsku niz rijeku


U nastavku svoje kolumne Amerikanac spominje vladajući HDZ i tvrdi kako je upravo ta stranka izdala Gotovinu, te da je ujedno bacio Hrvatsku niz rijeku kako bi udovoljio Bruxellesu.

Savjetuje da se HDZ u potpunosti odbaci i zamjeni novom strankom, ali i poziva Hrvate da povuku zahtjev za ulazak u Europsku uniju, te da stave Hrvatsku na prvo mjesto i ujedno oslobode Gotovinu.

Vezani članak:


'Presuda je gnusna, nepravedna i opasna' (19.05.2011.)
'Balkan će eksplodirati, vjetrovi rata pušu!' (20.04.2011.)
Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Večernja molitva vlč. Zlatka Suca

ZNANJEM ĆEMO, A NE ORUŽJEM, STVARI PROMIJENITI NABOLJE

Karamarko usporedio Vladu sa zrakoplovom punim putnika, ali bez pilota i posade