HRAST POZITIVNO IZNENADIO SPLIĆANE

Politički pokret 'Hrast' u Splitu počeo predstavljanja javnosti: "Počeli pregovori s vodstvom HSP Ante Starčević i Akcijom za bolju Hrvatsku"


Politički pokret Hrast (Hrvatski rast) večeras je na splitskoj Rivi upriličio prvo u nizu predstavljanja javnosti koja će tijekom ljeta nastaviti, kako su najavili, obilaskom gradova, općina i naselja.

Član Velikog vijeća Hrasta Ivica Relković i skupina aktivista i pristaša taj su pokret predstavili kao alternativu HDZ-u i SDP-u na parlamentarnim izborima.
- Politički pokret Hrast ne može imati male ambicije te ćemo na izborima ići na sve ili ništa ne zbog bahatosti nego zbog potrebe hrvatskog naroda za temeljitim promjenama - istaknuo je Relković, koji je jedan od utemeljitelja Hrasta.
- Ovo je početak javnog predstavljanja političkog pokreta Hrast, a tijekom ljeta planiramo posjetiti sve hrvatske gradove općine i naselja i spontano se družiti sa građanima, a na jesen ćemo, uoči izbora, organizirati i javne skupove - rekao je Relković novinarima na Rivi.
U Hrvatskoj se izgubila podjela na „desne“ i „lijeve“ pa se događa da „desni“ lakše izručuju hrvatske generale Haagu, a „lijevi“ surađuju s krupnim kapitalom, rekao je.
- Pokret Hrast je socijalno osjetljiviji od hrvatske 'ljevice', a nacionalno je osvješteniji od hrvatske 'desnice' - ustvrdio je.
Kazao je da Hrast nema vođu pa tako i najviše tijelo pokreta Veliko vijeće, kojega je i on član, nema svojeg predsjednika.
- Hrast okuplja stranke, udruge, pojedince koji se zauzimaju za ponovnu uspostavu zajedništva Hrvata te za domoljublje i tradicionalne hrvatske vrednote, i nismo opterećeni liderstvom unutar pokreta - kazao je Relković i dodao kako su u Hrastu angažirana i trojica bivših predsjedničkih kandidata: Miroslav Tuđman, Josip Jurčević i Ante Ledić.


Na upit novinara hoće li Hrast surađivati s nekim strankama, rekao je kako su počeli pregovori s vodstvom HSP Ante Starčević čija je predsjednica Ruža Tomašić i s Akcijom za bolju Hrvatsku čiji je predsjednik Željko Sačić

Primjedbe

Popularni postovi