APEL HRVATSKOJ DESNICI

Koliko dug ovaj tekst treba da bude, pa da bi ispunio svoju svrhu, a to je da posvijesti svima kojima je namijenjen o važnosti zbivanja koji se u i oko Hrvatske događaju. Ti Ivane Vekiću, ti Ružo Tomašić, ti Danijele Srb, ti Dražene Kasprek, (i mnogi Draženi iz brojnih braniteljskih udruga i portala), ti … imena su najmanje važna, nabacana su nasumce. Vama je više nego jasno da Hrvatska nema mnogo izbora: Između HDZ-a i SDP-a koji su nositelji trenutne hrvatske zbilje ( HDZ = SDP) s jedne strane, i na suprotnom polu, istinske hrvatske katoličke domoljubne opcije, kojoj je stalo, koja se žrtvuje i koja voli ovu zemlju i njene ljude. Ti Gorane Dodigu, ti Tomislav Stockinger, ti Marijan Bošnjak, ti Roko Šikiću, … jeste li vi te veličine koje Hrvatskoj pokazujete put i koji ćete pobijediti koalicuju HDZ-a i SDP-a.

Sva prije, i ova upravo izrečena imena ne znače ništa posebno sama za sebe, tek su ilustracija rascjepkanosti i podijeljenosti Hrvatske. Nažalost tu je mogao biti isto toliki broj drugih imena koji sebe vide kao jedine spasitelje Hrvatske. Riječi su zaista suvišne, a više je nego sigurno da bi ovo pismo potpisalo mnogostruko više pripadnika domovinske i iseljene Hrvatske nego što bi rečena koalicija HDZ-a i SDP-a polučila glasova na izborima.

Dakle vaše svrstavanje pod jednu listu, svih nabrojenih i nenabrojenih, za očekivati je da bi urodilo istim plodom. Pobjeda ovakve domoljubne opcije imala bi istinski legitimitet te podršku i strpljenje naroda za sve bolne rezove koji su nužni za ozdravljenje nacije i države, prije svega duhovno, a što je prije svega preduvjet za sveukupni gospodarski i materijalni razvoj.

Dosadašnja, uglavnom neuspješna, nastojanja mnogih od vas, dobrodošlo je iskustvo i razlog više za okupljanje na jednom zajedničkom modelu u kome nitko od vas ne gubi vlastiti, kao ni politički identitet. Paradoks je zajedničkog, odnosno dijeljenog nastupa upravo taj, što vam to može priskrbiti mjesto i ulogu u hrvatskoj politici, usudio bih se reći i povijesti, koja vam je kao samostalnim akterima bila nedostižna. Nije vrijeme za velike fraze i bombastične pamflete, vremena su takva da nas sama pragma i jasnoća misli i namjera, te odlučnost prije svega vode željenom cilju.

Model za zajednički nastup vam je poznat, prije toga potrebna je jedna sitnica: nužno je zatomiti svoju taštinu i svoj ego, te svoje talente i sredstva staviti u službu zajedničkog dobra, u službu Hrvatske i njenog napaćenog puka. Na ovo vas pozivaju sve žrtve kroz povijest, te ove najnovije čije rane još krvare, a koje su ugrađene u povijesnu opstojnost hrvatske nacije i koje su dovele do samostalne hrvatske države.

Svi vi prozvani i neprozvani, ako želite da ona takva i ostane poslušati ćete ovaj apel, u suprotnom vaše postojanje i politiziranje imaju sasvim drugu svrhu, a to nije dobrobit hrvatske države i njenog naroda.

HH / hrvoje horvat

Primjedbe

Popularni postovi