VEKIĆ: O PALJENJU SELA TUDJMANU JE PRIČAO MESIĆsubota, 23.travanj 2011

Vekić: O paljenju sela je Tuđmanu pričao Mesić


Haška teza o udruženom zločinačkom pothvatu i drastične kazne generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču potaknule su žestoku polemiku tko je zbog toga kriv. Braniteljske udruge i neke desno orijentirane stranke prozivale su i bivšeg predsjednika Stjepana Mesića. Nakon povratka iz Kine Mesić je "progovorio" i odgovornost prebacio na ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka, koji je u ono vrijeme bio na čelu Protuobavještajne agencije.

Uz ministra Tomislava Karamarka Mesić je dotaknuo i sam tadašnji državni vrh, za koji tvrdi da je znao za zločine. Kazao je kako je bio prisutan kada je jedan tadašnji ministar referirao predsjedniku Tuđmanu da se srpska sela u zapadnoj Slavoniji pale u tri smjene.

U njegovoj izjavi sebe je prepoznao bivši ministar policije Ivan Vekić.

- Ja znam što sam govorio i što kažem, ali znam dobro i Mesića kako i na koji način komentira tuđe izjave - kazao je Vekić za HTV. Dodao je kako nitko nije toliko glasan kao što je gospodin Mesić, nitko toliko malo ne zna, a toliko kriči kao on.

Mesićevu izjavu Vekić je okarakterizirao kao podlu optužbu koja je vrlo opasna sama po sebi. Izrazio je nadu da će se njih dvojica susresti na sudu te da će mu Mesić u oči ponoviti ono što je rekao, prenosi net.hr.

Vekić tvrdi da se izjava srpska sela koja se pale u tri smjene, pojavila u jednom anegdotskom događaju koji je Mesić ispričao predsjedniku Tuđmanu, u njegovoj prisutnosti. Riječ je, dodao je, o jednom događaju u selu Humljani, na Papuku, na Krndiji i njegovim Vilajetima.

D.N.
Foto: Vlado Kos / CROPIX
VIA dalmacijanews
Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Večernja molitva vlč. Zlatka Suca

ZNANJEM ĆEMO, A NE ORUŽJEM, STVARI PROMIJENITI NABOLJE

Karamarko usporedio Vladu sa zrakoplovom punim putnika, ali bez pilota i posade