KRISTINA ĆURKOVIĆ SKINULA ZASTAVU EU S BANOVINE U SPLITU


Kristina Ćurković skinula zastavu EU s Banovine i izvjesila hrvatski barjak! (FOTO) Kristina Ćurković skinula zastavu EU s Banovine i izvjesila hrvatski barjak! (FOTO) Kristina Ćurković skinula zastavu EU s Banovine i izvjesila hrvatski barjak! (FOTO) Kristina Ćurković skinula zastavu EU s Banovine i izvjesila hrvatski barjak! (FOTO) Kristina Ćurković skinula zastavu EU s Banovine i izvjesila hrvatski barjak! (FOTO) Kristina Ćurković skinula zastavu EU s Banovine i izvjesila hrvatski barjak! (FOTO) Kristina Ćurković skinula zastavu EU s Banovine i izvjesila hrvatski barjak! (FOTO) Kristina Ćurković skinula zastavu EU s Banovine i izvjesila hrvatski barjak! (FOTO) Kristina Ćurković skinula zastavu EU s Banovine i izvjesila hrvatski barjak! (FOTO) Kristina Ćurković skinula zastavu EU s Banovine i izvjesila hrvatski barjak! (FOTO) Kristina Ćurković skinula zastavu EU s Banovine i izvjesila hrvatski barjak! (FOTO) Kristina Ćurković skinula zastavu EU s Banovine i izvjesila hrvatski barjak! (FOTO) Kristina Ćurković skinula zastavu EU s Banovine i izvjesila hrvatski barjak! (FOTO) Kristina Ćurković skinula zastavu EU s Banovine i izvjesila hrvatski barjak! (FOTO) Kristina Ćurković skinula zastavu EU s Banovine i izvjesila hrvatski barjak! (FOTO) Kristina Ćurković skinula zastavu EU s Banovine i izvjesila hrvatski barjak! (FOTO) Kristina Ćurković skinula zastavu EU s Banovine i izvjesila hrvatski barjak! (FOTO) Kristina Ćurković skinula zastavu EU s Banovine i izvjesila hrvatski barjak! (FOTO) Kristina Ćurković skinula zastavu EU s Banovine i izvjesila hrvatski barjak! (FOTO) Kristina Ćurković skinula zastavu EU s Banovine i izvjesila hrvatski barjak! (FOTO) Kristina Ćurković skinula zastavu EU s Banovine i izvjesila hrvatski barjak! (FOTO) Kristina Ćurković skinula zastavu EU s Banovine i izvjesila hrvatski barjak! (FOTO)
utorak, 26.travanj 2011

Kristina Ćurković skinula zastavu EU s Banovine i izvjesila hrvatski barjak! (FOTO)

Kristina Ćurković, tajnica koordinacije udruge "Volim Hrvatsku - ne u EU" za Dalmaciju, koja je postala poznata kada je zajedno s Anitom Barišić jajima zasula omiške HDZ-ovce, u utorak je napravila novi performans - došla je u podne i po ispred Banovine, postavila stepenice, skinula zastavu Europske unije, te na istom mjestu izvjesila barjak Republike Hrvatske!
Sve je učinila brzinski, a zaštitarka je uspjela izletili iz Banovine, kada je Kristina već skinula zastavu Europske unije.

Zaštitarka je pokušala zaustaviti

- Curo, šta to radiš, šta ti je?!
- Skidam zastavu koja neovlašteno, bez ikakvog temelja stoji na jednoj hrvatskoj ustanovi, te postavljam zastavu Republike Hrvatske. Skidam zastavu pod kojom je toliko zla učinjeno hrvatskom narodu i hrvatskim generalima. Ova fantomska zastava je protuzakonito stavljena na zgrade državnih i gradskih ustanova i institucija. Isticanje ove zastave vrijeđa kodeks, ugled i dostojanstvo hrvatskih građana! - odgovorila je zaštitarki Kristina Ćurković, odjevena u rebatinke i crnu majicu s likom Ante Gotovine. Odbila se spustiti, usprkos inzistiranju zaštitarske.
- Skidaj se curo odatle, zvat ću policiju - bila je uporna zaštitarka, uz koju se ubrzo pojavio i zaštitar. No, Kristina Ćurković je ostala neumoljiva:
- Ne trebate zvati policiju, sama ću je poznati - kazala je 21- godišnja aktivistica Udruge "Volim Hrvatsku - ne u EU", te nakon što je skinula zastavu Europske unije, na isto mjesto postavila hrvatski barjak.

Sama pozvala policiju, oduzeli joj kliješta

Zastavu Europske unije potom je dvoje zaštitara odnijelo u zgradu Banovine, a Kristina Ćurković je potom mobitelom sama pozvala policiju i "prijavila se".
- Ma, čega se imam plašiti?! Zbog ulizivačke i podaničke politike prema Europskoj uniji su osuđeni naši generali, a s time i sami temelji voljene nam Hrvatske. Toj zlokobnoj tvorevini se besramno pokorava hrvatska politička elita, te s tom beskičmenjačkom politikom vodi čitav narod u propast - kazala nam je Kristina Ćurković, čekajući policajce.
Nakon što su došli policajci, Kristina Ćurković je s njima otišla u Prvu policijsku zaštite. Tu je bila oko pola sata, a kako nam je kazala, policajci su joj rekli da će joj napisati prekršajnu prijavu zbog remećenja javnog reda i mira.
-Jedino što sam dobila je potvrda o oduzimanju predmeta, jer su mi oduzeli kliješta, kojima sam iskidala konop na kojoj je bila zastava Europske unije. Također, vratili su mi barjak Republike Hrvatske koji sam bila izvjesila na Banovini, a koji su ovi iz gradske uprave očito skinuli - kazal nam je Kristina Ćurković nakon izlaska iz Prve policijske postaje.
Tekst i foto: JOŠKO  DADIĆ

Primjedbe

Popularni postovi