TRIBINA GROZD-a U VODICAMA

Vladajuće garniture, umjesto da zastupaju interese djece, roditelja i obitelji, padaju pod pritiskom manjinskih radikalnih skupina. Jasno se to vidi iz činjenice da je vlast stopirala kvalitetne projekte udruge GROZD koji promiču obiteljske vrijednosti i roditeljska prava. U demokratskoj bi državi većina političara trebala promicati vrijednosni sustav većine građana. To, nažalost, u Hrvatskoj nije slučaj. Političari iz vladajuće strukture stopiraju pozitivne napore onih koji su ih doveli na vlast. Takva situacija nema smisla. Ona je neodrživa jer je nedemokratska.
Vodice_2228Rečeno je to u utorak, 15. ožujka na tribini koju je organizirala udruga Glas roditelja za djecu – GROZD u pastoralnom centru župe sv. Križa u Vodicama. Na tribini su govorili predstavnik GROZD-a iz Vodica Zdravko Roško i predsjednik udruge, Ladislav Ilčić. U punoj dvorani jasno su naglašeni dijelovi Crkvenog nauka: „Vjernici laici se nipošto ne mogu odreći sudjelovanja u 'politici'“ (Ivan Pavao II, Christifideles laici, 42).
Da bi se loša situacija promijenila, neophodno je da se vjernici angažiraju i povežu.
Vodice_2230U živoj diskusiji posebno se istaknuo srdačan govor aktivnog župljana Josipa Mateše koji je odisao autentičnim zalaganjem za kršćanske vrijednosti i nesebičnom ljubavi prema domovini. U diskusiji je sudjelovao velik broj slušatelja, postavljena su pitanja o različitim političkim opcijama, između ostalih i o Hrvatskom rastu – Hrastu. Gosti su objasnili zašto su i kako odlučili podržati Hrast.

Primjedbe

Popularni postovi