SRETNA VAM NOVA - VIŠE HRVATSKA, MANJE euROPSKA - 1989. GODINA!!!

image HDZ, Hrvatska / 24sata.info

24SI - Ako bi sutra u Hrvatskoj bili održani izbori najviše glasova dobio bi SDP, 30 posto, HDZ bi podržalo 6,6 posto građana, dok je 42 posto neodlučnih, rezultati su ankete GFK-a i RTL-a.

Među pojedincima najbolje se kotira predsjednik Ivo Josipović, zatim Vesna Pusić, a tek je na trećem mjestu Zoran Milanović, predsjednik SDP-a, prenose hrvatski mediji.
U cijeloj Hrvatskoj većina građana je za što skorije izbore, posebno u Zagrebu i Slavoniji gdje su trenutno i najjači antivladini protesti.

Moj komentar
Neki vjeruju anketama samo kad njima idu u prilog. Drugi ih ignoriraju. Treći izvuku pouku i nastoje popraviti rejting. Kako bilo, činjenica je da HDZ, znamo to i bez anketa, od svog utemeljenja nije djelovao jadnije, izgubljenije i bez odgovora. Premijerkin odgovor: 'Po nekim anketama ispada da ni cijelo Predsjedništvo HDZ-a ne će glasovati za HDZ', kolikogod bio pokušaj ironiziranja ispitivanja javnog mnijenja, u sebi krije duboku istinu - ni svi članovi Predsjedništva, ne samo da ne će dati svoj glas HDZ-u, nego ne će ni dočekati izbore kao 'članovi Predsjedništva'. Pače, neke čeka dodatna akademija na Remetincu, druge obično, demokrastko 'uklanjanje'. I to svaki od njih već zna.
Već sam pisao, u mnogome su izbori pred nama slični onima iz 1989. I tada se u osvit demokracije u ex komunističkim zemljama, u Hrvatskoj rodio pokret HDZ. Do tribine u Benkovcu, skupovi HDZ-a i nisu bili baš posjećeni. Tada još mladi Perica Jurič je po terenu koa svijećom tražio hrabre ljude spremne riskirati posao i karijeru, autobusom 'raznosio' Glasnik HDZ-a, dijeleći ga najprije staroj mreži Jožinih suradnika. Iako je SKH novi pokret nazvao "STRANKOM OPASNIH NAMJERA", mnoge 'komunjare', pa i djelatni suradnici bivših obavještajnih službi, prihvatiše refleksom onih koji dobro razumješe poruke iz Bukurešta, berlinskog zida i ruske 'glasnosti', POMIRBU koju su Tudjman, Manolić i ostali mozda i zamišljali iskreno. Od pomirbe, nakon dvadeset godina, ne osta ni 'p'. Pioniri maleni su se pregrupirali, reciklirali i prepozicionirali, 'oprali' jugodinare u hrvatske dinare pa hrvatske dinare u kune, privremeno okrenuli kape troroge i evo, ponovno zajahali na grbaču svoga naroda. Rijetki, koji nisu prošli kumrovečke večernje škole i pančevačke obavještajne tečajeve, o(p)stadoše za upravljačkim uzdama 'proeuropske' a zapravo neokumunističke stranačke oligarhije. Od takvih se nije mogla očekivati LUSTRACIJA. Zapravo jest, ali obrnuta - lustrirani su djevojke i mladići, zreli ljudi i žene odgojene na čvrstim zasadama katoličkog učenja.

Zato je bilo vrijeme UTEMELJITI NOVI POKRET!! Hrvatski rast - Hrast je zamišljen davno, predložen najprije kao udruga hrvatskog socijalno demokrastkog nazora, a onda kroz ljeto 2010. brušen kao dragocjeni dijamant nove hrvatske paradigme i konačno javnosti predstavljen početkom prosinca. Od tada možda nije previše rastao, nije se kao HDZ 1990. primio u, u medjuvremenu izvaranom, iseljeništvu pa još nema dostatna sredstva za svoj GLASNIK, nema ni dovršenu mrežu suradnika po terenu. Ali ima nešto neprocjenjivo vrijedno u odnosu na HDZ iz 89. Ima općehrvatski program kojeg će provoditi od NARODA IZRAVNO predlagani mladi ljudi. Da ništa drugo ne nudi HRAST - nije li lijepo tjedan dana uoči izbora svom narodu  reći: EVO VAM PRAZNIH 12 LISTI. VI IH POPUNITE. Bez upletanja moćnih 'vodja' i stranačkih lobija, bez utjecaja neoudbaških kapitalističkih mogula. Hoće li naši mladi to znati iskoristiti?

Kako bi dodatno zbunili ionako razočarane i umorne hrvatske birače, kako bi dodatno učvrstili u uvjerenju da je najbolje ni ne izlaziti na izbore one koji godinama apstiniraju od izbora, pojavit će se kao gljive poslije kiše, desetci novih 'pokreta' sa sličnim ili skoro prepisanim programima. Ne bih se čudio da jedan od takvih kloniranih 'pokreta' pokuša ukrasti i ideju PREDKAMPANJE, kao ključnu distinkciju po kojoj se Hrast razlikuje od svega dosad vidjenog na hrvatskoj političkoj sceni. Svugdje u Europi pobjedjuje desnica, a u Hrvatskoj se desnicom samo pred izbore, naravski, predstave upravo olinjali komunistički reciklati, po potrebi zamotani hrvatskim barjakom, kojeg su se davno odrekli - odričući se svih vrednota, negirajući pobjednički duh i karakter domovinskog rata. Hrast je stoga zamišljen kao 'lijevi' pokret kad su u pitanju radnička i uopće ljudska prava i istodobno kao čvrsta 'desnica' kad je riječ o zaštiti nacionalnih interesa. A to ne će biti lako kopirati.
 
Zato sam siguran da vam mogu čestitati NOVU - VIŠE HRVATSKU, MOŽDA MANJE (EU)ROPSKU - 1989. GODINU!!!


Primjedbe

Popularni postovi