MILE ŠTIMAC IZVJEŠĆUJE IZRAVNO S PREDSTAVLJANJA HRASTA U CHICAGU

Evo upravo stigoh kući sa predavanja prof. Josipa Jurčevića, koji je prije toga bio na misi u prepunoj crkvi sv.Jeronima, gdje je na najavu fra. Joze Grbeše, da je među nama na misi prof. Jurcevic, dobio buran aplauz nazočnih, što baš nije uobičajeno. Zadnji put, koliko se sjećam, tako je pozdravljen pokojni dr.Ivo Korsky..

Oko 400 nazočnih u dvorani zupe, sa zanimanjem je pratilo izlaganje prof. Jurcevica, koji je predstavio svoju knjigu "Blejburg" i govorio o zlocinima jugoslavenski komunista koji su pocinili nad hrvatskim narodom..Gospođa Iva Cuvalo je pozdravila gosta i napravila kratki uvod u predavanje, a fra Jozo Grbeš je ravnao predavanjem. Prof. Jurcevic je govorio  i o politickoj situaciji u domovini i potrebi promjene vlasti, te dovođenju na čelo hrvatski institucija poštenih i sposobnih hrvatskih domoljuba..
Poslje predavanja nazočni su Jurčeviću postavljali različita pitanja u vezi zločina jugoslavenskih komunista i mogućnostima njihova procesuiranja. Bilo je pitanja i u vezi novog političkog pokreta Hrvatskog rasta-Hrasta.. Ja sam mu postavio pitanje.: "Gospodine Jurčevic, vi ste jedan od utemeljitelja Hrasta. Možete li nam nešto više reći o tom pokretu, jer mnogi prisutni nisu dovoljno s tim upoznati, a za kojeg je nedavno naš biskup Mile Bogovic izjavio da u njemu prepoznaje onu snagu koja bi mogla urediti Hrvatsku po mjeri onih  koji su se za nju borili i za nju molili."Prof. Jurčevic je ukratko objasnio razloge pokretanja Hrasta. Moji prijatelji iz HRZ, su podjelili prisutnima letak Hrasta kojeg sam  jutros na mom compu umnožio..Sutra gosp. Jurčevic putuje za Cleveland gdje će imati slično predavanje.

Zaboravio sam spomenuti da je dvoranu za predavanje, te kavu, kolače i razne nareske, sir ,salama,prsut besplatno pripremilo Hrvatsko kulturno drustvo "Napredak', na čelu sa njhovim presjednikom Ivanom Juretom koji je i pozdravio skup, a članovi Napredka su prije početka predavanja prof. Josipa Jurčevića, otpjevali i  Lijepu našu.

Poruka izvandomovinskih Hrvata s ovog skupa je jasna želja i očekivanje od svih u domovini, koji vole svoju domovinu, da se urazume i stanu pod zajedničku krošnju u ovim nadolazećim izborima..Onima kojima je stalo samo da budu prvi na izbornim listama te onima kojima je stalo više do svoji interesa nego do zajedničkog dobra i domovine Hrvatske, s ovog skupa Hrvati Chicaga, svih nacionalnih stranackih opcija, poručuju da nemaju njhovu potporu. Samo onima kojima je stalo do općih narodnih interesa i zajedništva  dajemo našu nepodijeljenu potporu.

Mile Štimac
Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Večernja molitva vlč. Zlatka Suca

ZNANJEM ĆEMO, A NE ORUŽJEM, STVARI PROMIJENITI NABOLJE

Karamarko usporedio Vladu sa zrakoplovom punim putnika, ali bez pilota i posade