GROZD U ZADRU

„Po uzoru na neke zapadne zemlje, i u Hrvatskoj brojne kompanije više ne čestitaju 'sretan Božić' već 'sretni blagdani'. Iz hrvatskih se škola i javnih ustanova želi ukloniti križ i svi kršćanski znakovi. Objašnjenje za to – da mi isticanjem svojih kršćanskih vrjednota i simbola vrijeđamo pripadnike drugih vjerskih zajednica – ne samo da je nelogično, već je i netočno. Meni su i Kinezi čestitali Božić. Razlog uklanjanja kršćanskih simbola je u želji za zatiranjem kršćanskih vrjednota u javnom životu.
 
U Republici Irskoj na prvom referendumu o EU ugovoru, većina je građana rekla 'Ne'. Tek kad je odlučeno da EU neće dirati njihove obiteljske zakone (o zaštiti nerođenog života i sl.), građani su rekli 'Da'. To je primjer kako se kršćanske vrjednote mogu očuvati i promovirati. No, da bi se uspjelo u tome, neophodno je da se kršćani angažiraju i povežu“
Grozd_Zadar_2257Rekao je to Zdravko Roško, povratnik iz Kanade, na tribini pod nazivom „Zašto stvarne promjene u Hrvatskoj nisu moguće bez društvenog angažmana vjernika?“ koju je u utorak, 16.ožujka organizirala udruga Glas roditelja za djecu – GROZD u župnoj dvorani župe Uznesenja Blažene Djevice Marije, Zadar - Belafuža. Na tribini je govorio i predsjednik udruge Ladislav Ilčić. „Pojedinačno ćemo se teško oduprijeti onima koji agresivno napadaju kršćanske vrjednote. No, obzirom da je nas, koji cijenimo općeljudske vrijednosti poput obitelji, života, braka i roditeljstva, puno više, s relativno malo našeg angažmana možemo od 'šutljive većine' učiniti 'organiziranu većinu'. To je naša mogućnost, ali samim time i naša obveza“.
Grozd_Zadar_2259 

U živoj diskusiji raspravljalo se o položaju kršćanskih vrjednota u Hrvatskoj danas, o odgoju djece i o potrebi da u Hrvatski sabor uđu ljudi koji će autentično zagovarati kršćanske vrjednote. Brojni sudionici diskusije istaknuli su veliku radost zbog postojanja političkog pokreta Hrvatski rast – Hrast, za kojeg vjeruju da će iznijeti toliko potrebne promjene u hrvatskom društvu.

Primjedbe

Popularni postovi