GROZD U SPLITU

Split – tribina udruge GROZD


Grozd_Split_1155„Čovjek, kad je povezan s Bogom, ničeg se ne boji. Nisu se bojali niti Adam i Eva u Edenskom vrtu prije nego su se odvojili od Boga. Brojni su misionari hrabro naviještali Božju riječ unatoč progonu, bili su spremni čak i umrijeti zbog vjernosti Bogu. I naš je narod u svojoj povijesti patio, no nije se odrekao vjernosti Bogu. Danas su kršćanske vrijednosti na poseban način ugrožene i zato se i od nas traži angažman kroz koji će se vidjeti naša hrabrost i predanost Bogu. Grozd_Split_1138U konkretnim projektima jasno se pokazalo da sadašnji saborski zastupnici nemaju jasno vrijednosno opredjeljenje. Njima su važnije manjinske radikalne skupine od dobrobiti hrvatskog naroda i kršćanskih vrjednota. No, te bi manjinske skupine umrle od sreće da mogu napuniti ovu dvoranu kako ste je vi danas napunili. Vrjednote o kojima mi govorimo ulaze u srca ljudi. Zato trebamo krenuti među ljude kako bismo se povezati. Velik je naš potencijal.“
Rekli su to Ivo Perišić iz zajednice Molitva i riječ (MiR), Ivica Ursić, katolički novinar i Ladislav Ilčić, predsjednik udruge Glas roditelja za djecu – GROZD na tribini koju je GROZD organizirao u četvrtak, 17. ožujka u dvorani Dominikanskog samostana u Splitu.

Grozd_Split_2273U temperamentnoj su raspravi postavljana brojna pitanja i davani komentari o sadašnjoj društvenoj i političkoj situaciji. Komentari su pokazali da ljudi u Splitu traže novu političku opciju koja bi ih zastupala. Entuzijazam i vjera u realnu mogućnost promjene sadašnje situacije vratili su se nakon mnogo godina pojavom novog političkog pokreta Hrvatski rast. Postavljana su i pitanja o predizborima kao političkom novitetu koji omogućuje objedinjavanje svih kršćanskih i domoljubnih snaga.

Primjedbe

Popularni postovi