TAKTIKA POBJEDE




Čini se da smo mi Hrvati napokon shvatili ono presudno: protiv nas se vodi rat. Čini se kako smo shvatili da se protiv nas vodi neoružani i neobjavljeni rat, ali jednako opasan po golu opstojnost samostalne hrvatske države, kao što je to bio i onaj nedavni, oružani.

Nakon desetak godina šutnje, ponižavanja i totalne državotvorno-domoljubne defenzive čini se da smo konačno shvatili sve ono što već godinama tvrdi i o tome neumorno govori i piše admiral Davor Domazet-Lošo: protiv Hrvatske se vodi strašan specijalni informacijski rat, sa konačnim ciljem poništavanja svih državotvornih postignuća hrvatskoga naroda ostvarenih 90-ih godina prošlog stoljeća, kao i sa ciljem obnove bivšeg jedinstvenog jugoslavenskog geopolitičkog zajedništva (ovoga puta bez Slovenije), naravno, pod srpskom dominacijom.

Međutim, koliko god se stanje još prije samo nekoliko mjeseci činilo bezizlaznim, fatalnim i poražavajućim, danas je stanje već za stupanj izmijenjeno (pomak u hrvatsku korist!): hrvatski se narod ipak odlučio suprotstaviti rušiteljima hrvatske države i hrvatske državotvornosti!

Nije nimalo slučajno što je taj (povijest će pokazati – možda presudni) okidač bio dosad neviđen udbaško-komunističko-velikosrpsko-srbijanski pokušaj konačnog udara na hrvatske branitelje, kao najčasniji i najmoralniji dio hrvatskoga naroda i najvećoj brani novom britansko-beogradsko-udbaškom projektu razaranje hrvatske državotvornosti, a sve radi nove obnove velikosrpskog zapadnobalkanskog geopolitičkog projekta.

Naime, prvi put nakon dužeg vremena, na jednom domoljubnom prosvjednom skupu (organiziranom više manje spontano) na najvažnijem trgu hrvatske metropole okupio se diosta (za današnje hrvatske prilike) respektabilan broj građana, a atmosfera na skupu bila je veličanstvena: u zraku se moglo osjetiti hrvatsko jedinstvo, hrvatski prkos i ponos te ono najvažnije – hrvatska odlučnost da se ponovno, ako treba i svim sredstvima, ne samo obrane hrvatski branitelji od montiranih državnih (hrvatske i srbijanske državne vlasti) optužnica, već i da se ni pod koju cijenu ne dozvoli rastakanje hrvatske države stečene krvlju svojih najboljih sinova. Posebno treba istaknuti organizatore: samoprijegornu građansku inicijativu hrvatskih branitelja „STOP progonu hrvatskih branitelja“, koja je nakon dugog i predugog vremena uspjela ujediniti ogromnu većinu pravih, istinskih hrvatskih branitelja, nevezanih raznim polu-državnim udrugama i koordinacijama, josipđakićevskim i fredmatićevskim nedemokratski oktroiranim saborskim zastupnicima i predsjedničkim savjetnicima, koji navodno predstavljaju branitelje, a u stvarnosti ne uživaju niti promil braniteljske podrške.

Drugi razlog za optimizam svakako je činjenica koja se napokon dogodila: konačno je uslišen vapaj mnogih hrvatskih domoljuba i intelektualaca koji se posljednjih godina provlačio domoljubnim portalima i osnovan je toliko željeni i očekivani veliki domoljubni svehrvatski politički pokret, pod nazivom H-RAST (Hrvatski rast), a koji za sada okuplja dobar dio istinski domoljubne, ali i intelektualne političke struje u Domovini kojima je Hrvatska NA PRVOM MJESTU.
Bez obzira što su ovaj početak svojevrsnog domoljubnog protunapada moćni hrvatski neprijatelji u zemlji i izvan nje vjerojatno jednom i očekivali, mislim da su ipak makar malo zatečeni ovakvim razvojem događaja, a poglavito početkom braniteljskog bunta.

Međutim, ne smijemo se zavaravati: upravo ovih dana svjedoci smo kako spomenute strukture neće prezati ni od čega, a kako bi pod svaku cijenu neutralizirale hrvatsku obranu. Uzevši u obzir činjenicu da raspolažu neusporedivo većom političkom, obavještajnom i medijskom moći, taktika kojom u konačnici može pobijediti naša pravedna hrvatska domoljubna opcija (u protivnom hrvatskom narodu dogoditi će se nova povijesna katastrofa) mora biti bazirana na izuzetno inteligentnim i pažljivo odabranim potezima.

Navedena taktika, po mojemu skromnom mišljenju mora se oslanjati na dva presudna čimbenika: političkom pokretu HRAST i masovnom braniteljskom pokretu predvođenom inicijativom „STOP progonu hrvatskih branitelja“, koja je na najboljem putu da većini hrvatskih branitelja, ali i ostalih građana u potpunosti „otvori oči“.

Kako dalje? (taktika pobjede):

Na potezu je inicijativa „STOP progonu hrvatskih branitelja“. Ovi iskreni, hrabri i časni ljudi ne smiju mirovati jer hrvatski neprijatelji upravo to priželjkuju – razvodnjavanje prosvjeda. S obzirom na uspjeli prosvjed na Trgu bana Jelačića te sličan koji se održao isti dan u Splitu, sljedeći korak trebao bi biti organiziranje po mogućnosti još većeg, masovnijeg i veličanstvenijeg prosvjeda na kojemu ovoga puta obvezno trebaju biti pročitani službeni zahtjevi branitelja hrvatskoj Vladi, od kojih Inicijativa ne bi smjela odustati ni pod koju cijenu. U formuliranju zahtjeva ne smije biti kompromisa: dugo i predugo hrvatski je narod bio u defenzivi, stješnjen u kut umanjivao je svoje zahtjeve i svoja prava, uzmicao pred bahatim i agresivnim protivnicima.

Hrvatski branitelji trebali bi (ako itko na to ima pravo onda su to upravo hrvatski branitelji) aktualnoj vladi postaviti ultimatum: potpuno i beskompromisno ispunjenje zahtjeva kao uvjet prestanka djelovanja ove braniteljske inicijative ili najava ispunjenja zahtjeva nakon pobjede na parlamentarnim izborima.
Naime, u slučaju neispunjenja zahtjeva, a s obzirom na ogromnu javnu podršku koju inicijativa „STOP progonu hrvatskih branitelja već sada ima i koju pametnim djelovanjem još može višestruko povećati, jedini put u hrvatsku pobjedu jest pridruživanje Inicijative političkom pokretu HRAST!

Ova okolnost (masovna, općenarodna podrška koju bi Inicijativa usmjerila HRAST-u kao onom čimbeniku koji će nastupiti na parlamentarnim izborima) vrlo lako može biti upravo onaj presudni čimbenik koji je proteklih jedanaest godina nedostajao svim istinskim političkim domoljubnim opcijama (u koje ne ubrajam HDZ nakon smrti dr. Franje Tuđmana), kako na parlamentarnim, tako i na predsjedničkim izborima, da bi u mogućnosti uopće odlučivati o formiranju vlasti (jedva da su osvajali kojih 3-5 % glasova)!


Tomislav Stockinger, dragovoljac.com

Primjedbe

Popularni postovi