A ŠTO DANAS GOVORE UTJECAJNI BOŠNJAČKI, SRPSKI I HRVATSKI POLITIČARI U BiH?

Samo brzi pregled onoga što je izdvojio portal POSKOK pokazuje koliko kasnimo u BiH. Koliko nam je trebalo da se postigne najprije unutarnacionalni koncenzus medju Hrvatima, pa onda i kompromisni dogovor sa Srbima, a evo čuje se i poneki glas Bošnjaka koji ne samo da NIJE ISKLJUČIVO GRAĐANSKI koncept BiH, nego je na tragu kakvog-takvog srpsko-hrvatskog dogovora, te kao takav nudi tračak optimizma da mozda jos nije sve izgubljeno kad je u pitanju opstanak višenacionalne zajednice BiH.

ČENGIĆ: Hrvati će dobiti entitet
Utorak, 04 Siječanj 2011 10:18
muhamed_engiČlan Predsjedništva Demokratske narodne zajednice BiH Muhamed Čengić smatra kako BiH od potpunog raspada može spasiti jedino potpuna decentralizacija i racionalizacija zemlje.
Čengić, nekadašnji visoki dužnosnik SDA i predratni potpredsjednik Vlade BiH, za Press je ocijenio kako većina bošnjačkih političara vuče katastrofalne poteze koji državu vode u potpunu propast.
On smatra i da će Hrvati u BiH, prije ili kasnije, ipak dobiti pravo da formiraju svoj entitet.
- U posljednje vrijeme sve češće ističem da Dodik nije taj koji radi na rasturanju države. Glavni krivci za trenutni kaos sjede u Sarajevu i ne žele ni prstom mrdnuti da se kriza riješi, rekao je Čengić, prenijela je Srna.
Naveo je kako je u Sarajevu na sceni "nadmudrivanje kojekakvih političara" koji matematičkim kombinacijama planiraju kako  formirati vlast, dodajući da će ju vjerojatno i napraviti, ali da vlast neće funkcionirati.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
RADOJČIĆ: Federacija BiH je beznadežan slučaj sa političkim nesuglasnostima o najkrupnijim pitanjima!
Vijesti - BH lonac
Utorak, 04 Siječanj 2011 15:24
igor_radojcicRepublika Srpska u svom institucionalnom kapacitetu može politički, ekonomski i pravno da jača i normalno da funkcioniše, dok je Federacija BiH gotovo beznadežan slučaj sa fragmentiranim sistemom i potpunim političkim nesaglasnostima o najkrupnijim pitanjima, izjavio je predsjednik Narodne skupštine RS Igor Radojičić.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
RADMANOVIĆ: Hrvati su bili gurnuti u stranu, a sad osjećaju da imaju uzor i prijatelje u liderima u RS
INTERVIEWI - Novo
Petak, 31 Prosinac 2010 04:23
1nebojsa-radmanovic_4SDP kroz platformu sa SDA želi progurati promjenu Daytona na mala vrata, i tako blokirati postizanje dogovora u BiH, kaže u intervjuu za Nezavisne novine Nebojša Radmanović, predsjedajući Predsjedništva BiH.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
VESNA PUSIĆ: Velika Hrvatica!
Kolumne - Novo
Četvrtak, 30 Prosinac 2010 16:05
vesnapusic_copyUnatoč žestokoj konkurenciji velikog broja Hrvatina od kojih nigdje ni glasa, Vesna Pusić prva je relevantna hrvatska političarka koja bez zadrške, jasno i pošteno brani interese Hrvata u BiH!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  -

Primjedbe

Popularni postovi