BLIŽI SMO 1945. NEGO 2015. GODINI!

GAŠENJE SVJETLA Ispis E-mail

 Sample Image
 
Nakon što je jedan, relativno mladi, dugopoljski dnevnik dao o Božiću maksimalnu pozornost ateistima i agnosticima, onima koji Božić, ne da ne slave, nego ga ignoriraju ili preziru ili ga u najboljem slučaju slave radi dobre spize, darivanja i nerada, nismo doznali ništa nova nego smo samo dobili popis onih koji su najčešće gosti HRT-a, ostalih TV kuća kao i ostalih bilo tiskanih bilo elektroničkih medija.

Još se je jednom zorno pokazalo tko vlada ovom sirotom Hrvatskom i tko je zaslužan za stanje u njoj, jer to su svi redom „opinion-makeri“, oni čiji se glas sluša i čije se mišljenje traži, po svim relevantnim pitanjima.

Sada ako se izvlačite da ne znate što oni misle alibi vam je propao.
Oni javno kažu da preziru sve ono što je vama sveto.
A vi nastavite gledati ih i čitati.

Pod mottom: „Nas je, međutim, zanimalo kako je ovih dana onoj ubogoj nevjerničkoj manjini. Stoga smo deset javnih osoba ateista ili agnostika zamolili da nam kažu što za njih znači Božić i kako ga namjeravaju provesti.“ – taj nekada hrvatski i splitski dnevnik, a sada dugopoljski, u biti se je narugao onim preostalim svojim čitateljima, koji po zakonu velikih brojeva ipak, kako-tako, slave Božić.

Ali navikli smo na borbeni ateizam „sinova orjune“, navikli smo da se naglo trzaju i da dobivaju „ubilački instinkt“ na sami spomen Boga, pa tako njihovi sugovornici, patronizirajući nas primitivce, govore što je za njih Božić.

 Sample Image
 
Pa bi jedan, po staroj provjerenoj metodi, zadržao Božić ali bi ga „lišio religijskih komponenti“, drugome „ne znači ništa ali ako dobije čarape nije loše“, trećoj također „ne znači ništa ali će ga provesti u društvu svojih mačaka“, četvrti se hvali kako su već njegovi roditelji raskrstili s Božićem svojih roditelja ali bakalar se ne propušta, petoj je također do spize i do neradnih dana, a šesti koristi prigodu i docira o povijesnom aspektu Božića i po dobrom komunističkom običaju taj će nam sve objsniti, jer mi smo vjernici, kako se ono kaže, opijeni, pa bi nas trebalo otrijezniti.

Ništa nova. U Hrvatskoj vrijeme stoji i još pomalo klizi u prošlost.
Bliži smo 1945. nego 2015. godini.

Komesari, šefovi politbiroa, lokalni partijaši, komunjare, udbaši i komsomolci niču kao gljive poslije kiše.

Oda svuda. Na buljuke.
OZNA sve dozna.
Kako onda tako i sada.

I onda mi netko „pametan“ reče kako je za nas dobro što prije ući u EU. Kao riješili bi se prošlosti. Ma molim vas. To vam je jedna te ista štorija samo na drugi način.
 

 Sample Image
Božićna „ČESTITKA“  Europske Unije

Europska komisija tiskala je više od tri milijuna rokovnika Europske Unije za srednje škole u kojima nema spomena Božića, ali su uključeni blagdani svih drugih religijskih zajednica, objavio je portal talijanskog dnevnika La Stampa. Više od 330 tisuća primjeraka podijeljeno je u britanskim školama kao dar Europske komisije učenicima, piše Daily Telegraph. Tako su britanski kršćani s velikim čuđenjem primijetili da je dio koji se odnosi na 25. prosinca prazan, a na dnu stanice piše samo poruka 'Pravi prijatelj je onaj koji dijeli tvoje brige i tvoju radost.' Kalendar donosi sve blagdane židovske, muslimanske, hindu, sikhi, čak i kineske zajednice, kao i dan Europe i druge obljetnice Europske unije, ali kršćanski blagdani nisu spomenuti, usprkos činjenici da je kršćanstvo vjeroispovijest većine Europljana. Dodajmo ovome da na čestitkama Europske komisije za ovo vrijeme piše 'Sretni blagdani', bez spomena Božića.
Johanna Touzel, glasnogovornica Vijeća biskupskih konferencija zemalja Europske unije, ističe da je sve to upravo zaprepašćujuće.
Ali to može čuditi samo one koji ne žive u Hrvatskoj.

Od Dugopolja do Bruxellesa.
Od EU do Jugosfere.
Razlika je samo u nijansama.
Nova godina je prava prigoda prestati kupovati novine koje otvoreno vrijeđaju ono što nam je sveto.
Ili nam možda ništa nije sveto?
ivicaursic.com

Primjedbe

Popularni postovi