VRIJEME JE ZA NOVI NACIONALNI POKRET

MISLIM DA JE KRAJNJE VRIJEME ZA HR. NACIONALNI POKRET!! PDF Ispis E-mail
Srijeda, 22 Prosinac 2010 17:20
Postavi članak na svoj profil
Da, mislim da je krajnje vrijeme za jedan jaki domoljubni pokret. Čitam u zadnje vrijeme tekstove Hrvoja Hitreca kojeg izuzetno cijenim, kao pisca a posebno kao domoljuba. Puno piše o pokretu „Hrast“ čija simbolika je nedvojbeno jaka. Jer hrast je simbol jačine, izdržljivosti i trajnosti. Naravno, analizirao sam i sam pokret, kao i ljude unutar njega, i shvatio da su se u pokret uključili svi oni intelektualci koji dišu domoljubno i nisu savijali kičmu pred vlastima.
Znam ima tu i političara koji nisu sami uspjeli ikako su im ideje bile dobre, no vrijeme je da svatko od nas da svoj doprinos pokretu koliko je to u njegovoj moći. Pomoć je i to ukoliko ste kritičar svega i svačega, jer vi bi to bolje, a razmišljate Hrvatski, da ne kritizirate pokret „Hrast“ ukoliko nemate poseban razlog. Možda vam se netko unutar pokreta i neće svidjeti, no to ostavimo za kasnije kad pokret ojača i stane na svoje noge. Znam, uvlačit će se u pokret kao i u svaki, kojekakvi bivši politički disidenti, no njih treba odstraniti kao zaraženo tkivo. No za to ne brinem jer u pokretu je profesor Josip Jurčević koji ih jako dobro zna, a kojeg i ja znam kao dragovoljca Dom rata.
Pročitao sam i program pokreta, te moram priznati da mi se je svidio, iako se u pokretu trebaju malo više bazirati na Domovinski rat, koji još nije dovoljno razjašnjen. Nisam rekao da treba odbaciti bilo što iz drugog svjetskog rata no ipak je Domovinski rat taj koji je stvorio svojom žrtvom na izgled, slobodnu Hrvatsku. Jer Hrvatska sa ovom vladom i ovim predsjednikom, kojem su puna usta pravde ali za srbijansku manjinu. Hrvate i ne spominje kao ni onaj vele izdajnik Mesić. Svima njima su puna usta bratstva i jedinstva koje se je za Hrvate svaki put pokazalo pogubnim.
Ma pitam vas što se je dobro Hrvatima dogodilo od kraja Dom rata do danas? Po zatvarali nam heroje Gotovinu, Markaća u Hag dok su naše zatvore napunili braniteljima, na kraju su uhapsili i Tomislava Merčepa, kojeg da nije bilo devedeset prve banjalučki korpus JNA sa pomagačima četnicima ušetao bi u Zagreb. Opljačkali i zadužili su nam državu što se vidi po Sanaderovoj imovini, koju je naravno opljačkao od Hrvata.
Evo zašto nam treba Hrvatski nacionalni pokret, sa svim onima koji mogu i žele pomoči na bilo koji način, a da su pritom domoljubi. Puna su nam usta domoljublja i Hrvatstva, pa se sad pokažimo koliko volimo svoju Domovinu Hrvatsku. Znam bez malodušnih kritičara neće proći ni ova inicijativa o pokretu „HRAST“, no na njih smo navikli oni su svagdje gdje treba kritizirati, ali sami nisu ništa pokrenuli.
No zar nam nije dosta pljuvaća sve Hrvatskoga, kao što su Josipović te pro srbijanski mediji kao i pro srbijanska televizija, koja se kojeg li apsurda zove Hrvatska. Sve su to sluge i podobnici neke nove velike Srbije koja bi se radi kompromisa i mazanju očiju Hrvatima, zvala imenom „Balkanske integracije“. Zato nam treba pokret, pokret koji če pokrenuti i onog posljednjeg domoljuba da reagira, i da kaže dosta bando kopilanska polu srbijanska. Vratite pokradeno sa kamatama i hrvatska če postati bogatija od Švicarske, a banda poslije zatvora neka živi kao podstanari, ako ih neko primi, pa neka vide kako je onima koje su godinama tlačili pljačkali i pravili budalama.
I neka jednom za uvijek, svima koji bi pokušali isto bude jasno što ih čeka pokušaju li isto ili slično. Mnogi če sad reći, ma ne zanima me politika niti stranke. Zato im odgovaram, ne nije ovo stranka ovo je pokret Hrvatski pokret, kakav imaju i oni koji su nam sa druge strane. Zar SDP sa antifašistima i Jugoslavenima nije pokret, i zar nisu zajedno u istoj ideji kako rušiti Hrvatsku i Dom rat, te pritom zatrti i ono malo nacionalnog ponosa koji tinja u nama. I nije li nam dosta uzništva, i robijanja onima koji nas ni ne primjećuju jer nismo srbijanska manjina, u svojoj krvlju stvorenoj Hrvatskoj. Zar nam nije dosadilo kritično piskaranje po forumima, a na kraju to ostaju rijeći tamo negdje zapisane, a mi sa tim ništa nismo pomogli ni sebi a ni drugima.
Zato podržavam pokret, domoljubni Hrvatski pokret koji se zove „HRAST“, jer njegov program mi se sviđa. A sviđa mi se i zato da konačno neki pokret počinje oko sebe okupljati ljude koji vole svoju Hrvatsku. Pa zar konačno nije došlo vrijeme da u Hr. Saboru koji je najmanje Hrvatski gledamo nova lica koja če donositi zakone koji če pomagati Hrvatima, a ne ih tlačiti i praviti od njih sirotinju i građane drugog reda. Zato recimo jednom zauvijek, dosta ste nas krali i ponižavali vi Jugosrbijansko komunističke nabi guzice, odlazite u ropotarnicu povijesti. No ne svi jer neke kao Mesića , Manolića, Boljkovca i mnoge druge u nizu trebamo još nešto priupitati a možda ih i smjestiti gdje im je mjesto u prdekanu.

Mi. Lika,
via portal branitelj

Primjedbe

Popularni postovi