TRIBBINA 'SVE ZA HRVATSKU, HRVATSKU NIZAŠTO' ODRŽANA VEČERAS U SPLITU

"Sve za Hrvatsku, Hrvatsku nizašto“ naziv je tribine koja je večeras u povodu skorašnje 11. godišnjice smrti prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana u organizaciji mladeži HDZ-a splitsko-dalmatinske županije održana u prepunoj dvorani Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu.

Predsjednik Matice Hrvatske Igor Zidić je uspoređujući Franju Tuđmana s Antom Starčević i Stjepanom Radićem istaknuo kako su Starčević i Radić sanjali Hrvatsku, a on ju je stvorio. Po Zidićevim riječima, sukus Tuđmanove politike leži „u hrabrosti malih da se ne plaše velikih“.

"Povijest pokazuje da prvo nestaju dinosauri“ dodao je Zidić, tumačeći Tuđmanovu politiku.

Miroslav Tuđman je istaknuo kako je u vrijeme „detuđmanizacije“, nakon 2000. godine HDZ na svakim sljedećim izborima osvajao sve manje glasova, jer se odstupalo od politike „suverenosti Hrvatske“ Franje Tuđmana i popuštalo pod pritiscima Bruxellesa.

„Sada Jadranka Kosor ima priliku to promijeniti, a vidjet ćemo hoće li to i učiniti“, kazao je Miroslav Tuđman.

Na molbu da komentira izjavu Jadranke Kosor kako je obitelji Franje Tuđmana uputila pismo u kojem predlaže da mu na 11. godišnjicu smrti na grobu zajedno odaju počast, Miroslav Tuđman je kazao da „to pismo obitelj Tuđman još nije dobila, ali ne znači da ga neće dobiti“.

„HDZ sada ima priliku raščistiti s politikom u prošlih 10 godina i vratiti se načelima Franje Tuđmana, ali pitanje je hoće li biti snage da se to dogodi“, kazao je Miroslav Tuđman.

Akademik Ivica Kostović je kazao kako nikada nije razumio „Sanaderov HDZ“, a na upit razumije li HDZ pod vodstvom Jadranke Kosor, kazao je da bi ga „mogao razumijeti ako sve bude dobro kako obećava Kosor“.

Borislav Škegro je svjedočeći o suradnji s Franjom Tuđmanom izjavio kako je on bio „iznimno topao i drag, čovjek", a ne, kao što su, po Škegri, stvorene predodžbe o njegovoj „smrknutosti i autoritarnosti“.

"Tuđman je prije donošenja odluka redovito saslušao različita mišljenja i tražio pomoć", izjavio je Škegro.

Primjedbe

Popularni postovi