SMRTI VIŠE NEMA

Velečasni Zlatko Sudac

Smrti više nema!


Naša je zemlja poprište ne samo ljudske nego i Božanske povijesti. Na njoj se odigrava događanje cijeloga svemira, i svega stvorenja. Na njoj boravi i Nebo i stoga se na njoj ne odigrava samo zemaljska povijest čovječanstva, već i Povijest Spasenja. Na ovoj zemlji je, naime, svoju povijest prošao Isus iz Nazareta, naša Raspeta i Uskrsla Ljubav. On, jedinstveni Čovjek koji je činio djela kakva nitko nikad nije činio i koji se pokazao jačim od smrti, grijeha, demonskih sila i patnje, jedini je došao s one strane posvjedočiti za Istinu Života.

Zavoljeti svim Srcem, svim bićem i svim djelovanjem svojim nevolje velike, klicati od radosti što se može potrpjeti nešto za Ljubav, stvara odlučnost Duše za ići do kraja, za ono pranje haljina svojih i ubjeljivanja u Krvi Jaganjčevoj koja jedina rađa Novim Životom. Uistinu, blago onima koji uzljube Križ svoj, velika je plaća njihova na Nebesima.

Ne uči li nas život ovim istinama? Ne moram umrijeti i vratiti se da bih ovo znao. Kad čovjek teško oboli, kad mu umre netko voljeni, kad se dogodi susret s neizbježnim, tako na površinu Svijesti dođu Istine proživljenog, trenuci za koje smo mislili da smo ih zaboravili. Ti mali trenuci a, zapravo, bljeskovi Ljubavi daju nam snage pulsirati u tom neizbježnom. Oni hrane Srce i tu su kao Svjedočki trenuci stopljeni u Vječnost. Riječi voljenih osoba, riječi pokojnih osoba, dodiri, boje, mirisi, pohranjene slike, mali trenuci a tako siloviti drže nas i kad je najteže. Oni naši 'veliki' planovi iščeznu u trenu, sve postaje nebitno dok se Svijest budi a Srce čezne i otvara se pred Misterijem Života. 

Čovjekova je budućnost da bude uvijek u Bogu i neće se smiriti Srce naše dok se ne stopimo u Bogu. Biti jedno s Njime, o koje li Sreće. Sva patnja ovoga svijeta gubi snagu pred ovom Svijesti. Svi naši pokojni kao iskre Ljubavi svijetle u Svijesti Stvoriteljeva Srca. Ta se Svijest sada itekako dade živjeti, jer morem biva svaka kap kad u more stigne, tako i Duša bude Bog kad se k Bogu digne. 

Ovo vrijedi za sve. Spasenje je sveopće. Božji je život ponuđen svim ljudima. Radost je već započela. Na putu smo prema Bogu i Vječnosti. Ne, ne, nismo mi odavde. Naša je Domovina na Nebesima i zato radujte se najradosnijom Radosti, jer približio se čas našeg Otkupljenja, tu je, pred vratima. Dovoljno je samo malo osluhnuti Srce, poslušati Tišinu i osjetiti tu Svijest koja obogaćuje i prožima sigurnošću da 

smrti više nema!
Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Večernja molitva vlč. Zlatka Suca

ZNANJEM ĆEMO, A NE ORUŽJEM, STVARI PROMIJENITI NABOLJE

Karamarko usporedio Vladu sa zrakoplovom punim putnika, ali bez pilota i posade