JADRANKINA VLADA

Premijerka Jadranka Kosor priprema rekonstrukciju Vlade! Banski dvori potvrdili su nam tu informaciju kad smo ih pitali razmišlja li predsjednica Vlade o rekonstrukciji svog tima.
Na zapadnoj strani Markovog trga ne žele otkriti u kojem smjeru i obimu će predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor preslagivati svoj tim, ali da je došlo vrijeme da se to konačno i učini, došlo je.
Podsjetimo, premijerka je u rujnu u SAD-u spomenula da će ove jeseni i zime vjerojatno trebati rekonstruirati to jest pomladiti svoj tim. Budući da se slučaj Ive Sanadera, kako bi rekao Vladimir Šeks, bliži zaključenju, a izaziva velike potrese u HDZ-u i Vladi, čini se da Kosor i nema drugog izbora nego krenuti u jačanje Banskih dvora i svog radnog okruženja ljudima čistih ruku i osobama od povjerenja.

Kosor će se kadrovskoj križaljci moći posvetiti čim Hrvatska dobije proračun za 2011. godinu, a koji bi trebao biti izglasan u utorak.

Na današnjoj sjednici Vlade ministrima je poručila da leti svaki koji se ne drži zakona, pa možemo procijeniti da će prvi otići ministrice i ministri s najviše afera.

Budu li ozbiljne sumnje u sudjelovanje u nečasnim radnjama, korupciji i državnom kriminalu glavni kriterij za smjenu, bez fotelja bi mogli ostati najprije HDZ-ovi ministri koje je Jadranka Kosor naslijedila od Ive Sanadera.

Tako bi se na udaru mogli naći ministar prometa Božidar Kalmeta uz čije se ime medijski vežu afere u HAC-u; ministrica graditeljstva Marina Dropulić Matulović (IGH, HAC, Fimi media, Ina); Branko Vukelić (Brodosplit), a veliko je pitanje i hoće li ministru zdravstva Darku Milinoviću za preživljavanje u Banskim dvorima biti dovoljno odricanje od Sanadera, posipanje pepelom preko ušiju i deklarativno odustajanje od premijerkinog stranačkog trona.

Kad god se spekuliralo s kadrovskim promjenama u Vladi, spominjalo se i ime ministra financija Ivana Šukera, ali je malo vjerojatno da će ga Kosor u ovom trenutku dirati jer kontrolira državne financije.

Kadrovsko preslagivanje u Vladi bit će, prije svega, preslagivanje u samom HDZ-u i prva prava prigoda za Jadranku Kosor, otkako je preuzela Sanaderovu Vladu, da pokaže kako ona vidi smjer u kojem Hrvatska treba ići.

Ukoliko želi popraviti svoj rang na ljestvicama popularnosti i pripremiti teren za parlamentarne izbore, premijerki Kosor i ne preostaje puno poteza uz hitnu rekonstrukciju Vlade.


Izvor: tportal

Primjedbe

Popularni postovi