SUDAC I PULJIĆ S MICHAELOM O'BRIENOM I MATOM KRAJINOM



Datum: danas
Jedan od najpoznatijih i najčitanijih suvremenih književnika kršćanske inspiracije Michael D. O'Brien sastao se tijekom boravka u Hrvatskoj s velečasnim Zlatkom Sudcem, njegovim prijateljem i suradnikom Ivanom Puljićem, te urednikom zagrebačke nakladničke kuće "Treći dan" Matom Krajinom.
Tom je prigodom bilo riječi o aktualnim problemima Crkve, najnovijim smjernicama pape Benedikta XVI. o medijima, reevangelizaciji te novom duhovnom preporodu - trijumfu Duha Svetoga u svijetu i srcima svih ljudi – kao i drugim temama, koje su mladi hrvatski svećenik i čuveni kanadski spisatelj podijelili u ugodnoj i neformalnoj atmosferi velikogoričkog hotela Garni.
Slavni je romanopisac, esejist, komentator, predavač, publicist i slikar, među ostalim, ovaj boravak u Hrvatskoj iskoristio da se i osobno upozna s velečasnim Zlatkom Sudcem, čiji rad prati već godinama, a dogovorena je i njegova trajna suradnja s portalom www.velecasnisudac.com. Naime, Michael O'Brien bit će kolumnist našega portala, u budućnosti i suradnik katoličke televizije, a sve u cilju povezivanja i stvaranja zajedničke platforme djelovanja relevantnih katoličkih književnika, intelektualaca i publicista u svijetu.
Inače, djela Michaela D. O'Briena ubrajaju se među apsolutne svjetske uspješnice, i to ne samo kod tzv. katoličke publike: na hrvatski su jezik dosad prevedeni njegovi brojni naslovi, među ostalima "Pomrčina sunca", "Rat za duše naše djece", "Posljednja vremena",  "Teofil", a bestseler "Otok svijeta" u Zagrebu i osobno predstavlja u ponedjeljak, 4. listopada u 19 sati, u prostorijama Tribina grada Zagreba na Kaptolu.

Otok svijeta

Primjedbe

Popularni postovi