RUDI TOMIĆ PIŠE O MOGUĆEM IZLAZU ZA HRVATE U BiH NAKON IZBORA

Od ukupnih 17 Hrvata u Federalnom domu naroda, 14 ih je pravih Hrvata, a ostalu trojicu su izabrali muslimani da ih čuvaju od Srba


Nakon tolikih ljudskih žrtava, materijalnog i gospodarskogrušenja; uništavanja prirodnog bogatstva i povijesnih znamenitosti, utopijski je vjerovati da se može održati ''država'' Bosna i Hercegovina, koja je stvorena po engleskom modelu (divide et impera) kreiranja novih država. Pustimo bosanskohercegovačku prošlost povijesti, neka o tome raspravljaju povjesničari, koji se ne će moći složiti, kako ni političari, u određivanju podrijetla današnjih žitelja u Bosni i Hercegovini, s obzirom da su na tim prostorima strogo definirane (samo) tri strane svijeta.
 
Stari su ljudi znali reći za BiH da je to ''bosanski lonac'' (skuhano svakovrsno zelje u bronzinu). Druga je veoma poznata inačica, da je BiH ''bure baruta'' na Balkanu. U svakom slučaju radi se o neodrživosti ''države'', koju susjedi žele uokviriti u svoje državne granice, a njezini stanovnici (srpskohrvatskibošnjaci) svjesni su zbilje da nema suživota s druga dva konstitutivna naroda u unitarnoj državi.
 
Srbi u BiH već su se udomaćili u Republici srpskoj, a njihov predsjednik Milorad Dodik najavio je kako će nakon sadašnjih izbora čvrsto omeđiti granice RS-a. Dakle, ako se bošnjački političari ne okane napadati Dodika, on će raspisati referendum za odcjepljenjem RS-a iz BiH, na kojem će vjerojatno dobiti više od 90 posto glasova za uspostavu samostalnoga RS-a.
 
Bošnjački političari znaju kakvu destruktivnu snagu imaju Srbi u BiH na čelu s Dodikom, a još se pribojavaju da i među Hrvatima mogu naći saveznike za rušenje ''države'' BiH. Zato su se odlučili ponovno postaviti svoga čovjeka za ''hrvatskog predstavnika'' u Parlamentu BiH. Lagumdžijina ''Socijaldemokratska partija'', odnosno muslimanski komunisti koji su prihvatili politiziranu islamsku ideologiju, izabrali su Željka Komšića (da se Vlasi ne dosjete!), koji će poslužiti kao trojanski konj, da bošnjačkim političarima i islamskim vjerskim fanaticima pomogne stvaranje unitarne države. Dragan Čović kaže: Lagumdžija od Federacije želi napraviti malu džamahiriju (oblik državne vlasti koji se odnosi na šerijatsko pravu, tj. Kur'an). Ovakva zakulisna igra bošnjačkih političkih kefalopodija, koliko je god legalna i prihvatljiva po nametnutim ustavnim zakonima protektorata, moralno je licemjerna, prljava i u konačnici zlobna i zločinačka.
 
Bošnjaci su izabrali Bakira i Željka
 
Prije izborne kampanje, u osvrtu - Ispraznost izbora u BiH, napisao sam među ostalim slijedeće: ''Parlamentarni izbori u Bosni i Hercegovini nemaju uporišta u stvarnosti, nemaju sadržaj, nemaju vrijednost i stoga su – isprazni.'' Na žalost - to se i obistinilo: sve je isto kao lani…, ali bez Harije! (Haris Silajdžić je grozno poražen u BiH i seli se u Tursku.) Bon Voyage!! 
 
Političke stranke s bošnjačkim interesnim grupacijama (SDA, SDP, DNZ-BiH, SBB) izabrali su dvojicu svojih predstavnika, odnosno budućih predsjednika u Predsjedništvu BiH: Bakira Izetbegovića iz SDA i Željka Komšića iz SDP-a. S tim činom osigurali su dva predsjednika u Predsjedništvu!
 
Mada su hrvatski glasači s većinom glasova izabrali Borjanu Krišto iz HDZ-a BiH., ona ne će moći biti hrvatska predsjednica u Predstavništvu BiH, jer je Komšić (obojeni Hrvat) dobio više glasova, za kojeg su glasovali ne samo komunisti iz SDP-a, nego i bošnjački islamisti. Bošnjaci su, dakle, ustoličili ''zelenog Hrvata'' Željka Komšića, jer u njemu su vidjeli budućeg malog Tita. Po uzoru na jugoslavenske čelnike bošnjački se političari u BiH ponašaju bahato, uhvatili fursat, kao što su postupali partijski, srpsko-komunistički komesari u Jugoslaviji.
 
Rasulo, koje se je dogodilo Jugoslaviji, i kraljevskoj i komunističkoj, isto će se tako obistiniti i s Bosnom i Hercegovinom. Ljudska proždrljivost, kao i vrijeme: sve izjeda, sve grabi, sve pokreće sa sjedišta, ne dopušta da išta traje dugo, jer nije u skladu s Božjim zakonom: Opake će odnijeti nasilje njihovo, jer ne žele činiti pravice (Prosl. 21, 7).
 
Hrvati imaju adut u ruci
 
Hrvatski narod u Bosni i Hercegovini nije izgubio sve adute nakon ovih ispraznih izbora. Dapače, imaju enormous (ogromnu) snagu, samo ako su spremni čelnici hrvatskih političkih stranaka – igrati  na tu kartu. Falsificirana je volja naroda, jer je zabilježeno 429.598 nevažećih glasačkih listića. ''Nevažećih listića za sve razine vlasti (zbrojeno je ukupno) sedam posto, što je daleko iznad europskog prosjeka, koji se kreće između jedan i tri posto'' Dnevni avaz, 7. 10. 2010.). 
 
Bilo je, naime, mjesta gdje je bilo više birača nego stanovnika! Bez obzira na sve neurednosti i prigovore, Međunarodna zajednica je prihvatila izbore kao valjan čin, jer svaka druga eventualna rješenja bila bi katastrofalna za BiH. Praznovjernima se pridružio i ''pravdoljubivi'' predsjednik RH Ivo Josipović, koji je rekao da su za kandidata SDP-a (Komšića) glasovali i Hrvati!
 
- HERA - Hercegovačka republikanska alternativa upozorila je hrvatske političke čelnike, da Hrvati imaju legalan instrument u rukama kojim mogu prisiliti vlast u BiH da ih saslušaju. Naime, od hrvatskih zastupnika koji budu delegirani u domove i parlamente BiH traži se izričito i odlučno slijedeće:
Blokada državnih institucija:
a)   Blokiranje formiranja Doma naroda
b)   Blokiranje formiranja Vlade Federacije
c)   Blokiranje formiranja državne vlade
Uvjet od blokade mora biti:
a)   Komšić kao nametnuti predstavnik mora promptno odustati
b)   Razgovori o izmjenama ustava moraju početi u roku 2 mjeseca
c)   Hrvatima se mora zajamčiti emitiranje kanala na hrvatskom jeziku u roku 2 mjeseca
d)   Ukidanje statusa grada Mostara
 
(Mehanizam blokade postoji u demokratskim parlamentarnim sustavima, a proces zamrzavanja parlamentarne procedure  traje dok se ne uklone razlozi za blokadu.)
 
- Na taj način, od ukupnih 17 Hrvata u Federalnom domu naroda, 14 ih je pravih Hrvata, izabranih pretežno iz skupština većinskih hrvatskih kantona (županija), a ostala trojica su iz muslimanskih kantona (2 muslimanska puppeta među njima Ivo Komšić, te treća Elvira Abdić. Hrvatskim strankama je dovoljno da kontroliraju preko 50 posto hrvatskih delegata, dakle samo 9 zastupnika (trenutačno ima ih 14/17). 
- Zaključak: politička volja hrvatskih kantona se ne može niti teorijski zaobići. (5. 10. 2010.).
 
Na hrvatskim političarima je velika odgovornost
 
Već je počelo ustrojavanje po izbornim jedinicama tko će sjesti u tronožnu fotelju Predsjedničkog doma i Parlamentarne skupštine. U sarajevskom dnevniku Avaz (7. 10. 2010.) objavljeni su izabrani zastupnici s njihovim fotografijama, kao potencijalni kandidati za eventualni sastav Vlade. Nije rečeno da će sve ići tečno, jer postoji mogućnost prebrojavanja glasova, stvaranja koalicija unutar nacionalnih korpusa i sa srodnim strankama iz drugih konstitutivnih naroda, a postoji mogućnost i sudskih procesa zbog prljavih poslova.
 
Ako se hrvatski politički čelnici ne odluče na zauzimanje određenih principijelnih načela, koji su od vitalnih interesa za opstojnost hrvatskoga naroda na bosanskohercegovačkim povijesnim i etničkim prostorima, onda će oni izgubiti mandate makar su dobili izbore.
 
U ovim presudnim vremenima ni Crkva u bosanskohercegovačkih Hrvata ne smije ostati pasivna, jer u isto vrijeme guši se i Katolička Crkva, koja je na udaru kao i hrvatska nacija. Treba ukloniti, ili odgoditi, sve međusobne nesporazume u Crkvi, kao i u hrvatskom narodu, jer samo ako smo podijeljeni onda ćemo biti i pobijeđeni.
    

Rudi Tomić

Primjedbe

Popularni postovi