OD 'WAR-LORD'-a BAKIRA TRAŽI SE ISTINA O UBIJENIM I NESTALIM HRVATIMA I SRBIMA NA PODRUČJU SARAJEVA

Od "Gospodara života i smrti" traže istinu o ratnim zločinima nad sarajevskim Srbima i Hrvatima
Arhivska slika
Najuticajniji sarajevski list "Dnevni avaz" pozvao je danas budućeg bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića da kaže istinu o ratnim zločinima nad sarajevskim Srbima i Hrvatima.
       
Izetbegović nikada nije progovorio o tome što zna o zločinima jednog od zapovjednika paravojnih muslimanskih jpostrojbi u Sarajevu Mušana Topalovića Cace na Kazanima, "o ubijenim civilima srpske i hrvatske nacionalnosti, o također na Kazanima likvidiranim komunističkim sudcima i tužiteljima Bošnjacima", navodi se u uredničkom komentaru "Avaza".

List podsjeća da je Izetbegović u ratu bio šef kabineta svog oca Alije Izetbegovića, tadašnjeg predsjednika RBiH, i u to vrijeme svojevrsni "gospodar života i smrti u Sarajevu".

"Caco je mrtav, a mrtva usta ne govore. Bakir i Timur su živi. I šute", ukazuje "Avaz" i na Timura Numića, savjetnika lidera SDA Sulejmana Tihića.

Priča o muslimanskim ratnim zločinima nad srpskim civilima u Sarajevu provlači se kroz medijsku raspravu povodom godišnjice akcije "Trebević 2" u kojoj se muslimanski politički i vojni vrh pokušao  obračunati s kriminalcima koji su u gradu držali privatne vojske.

U toj akciji zvjerski je ubijeno 14 mladih policajaca i vojnika tadašnje Armije R BiH čija se godišnjica smrti 26. listopada nikada službeno ne obilježava.

"Avaz" ukazuje da je istog dana na Topalovićevom grobu na Kovačima u Sarajevu predsjednik udruženja veterana "Zelenih beretki" Muhamed Švrakić rekao da je "Caco dva dana prije akcije i smrti bio u kabinetu predsjednika Alije Izetbegovića".

Ovaj "šokantni podatak" pažnju javnosti usmjerava prema Bakiru Izetbegoviću, zaključuje se u uredničkom komentaru "Avaza".

Primjedbe

Popularni postovi