U S,. BRODU I VUKOVARU SE MOLILO, PJEVALO I PLAKALO

Datum: danas
Besplatna projekcija dugometražnoga dokumentarnog filma "Prijateljstvo - nitima božjim povezano. Priča o Ivanu Puljiću", redatelja Jakova Sedlara održana je u subotu, 18. rujna,  u Slavonskome Brodu.

Publika u S. Brodu

Kazališno-koncertna dvorana Ivane Brlić-Mažuranić bila je ispunjena do posljednjega mjesta, a atmosfera u kojoj je prikazan film o dugogodišnjem prijateljstvu toga poznatoga glazbenika i velečasnog Zlatka Sudca bila je veličanstvena. Nazočnima su se uvodno obratili redatelj filma Jakov Sedlar i odvjetnik Bosiljko Mišetić, a potom Ivan Puljić i velečasni Zlatko Sudac, te večeri osobito nadahnutim riječima o ljubavi i mržnji u današnjemu vremenu. Slavonci i njihovi gosti te su večeri zajedno molili, plakali i pjevali.
Još jedna nezaboravna večer odigrala se u nedjelju u vukovarskoj Sportskoj dvorani, u kojoj se okupilo preko 2,5 tisuće ljudi, među njima i gradonačelnik Željko Sabo.

Velečasni Zlatko Sudac i Ivan Puljić

Nakon projekcije filma, velečasni Sudac Vukovarcima je govorio o prijateljstvu, ljubavi i opraštanju. Kraj večeri već tradicionalno je uveličala zajednička izvedba pjesme "Krist na žalu".

Publika u Vukovaru
 

Primjedbe

Popularni postovi