"OD SAMIH POČETAKA HRVATSKU, ŠTO JAVNO ŠTO TAJNO, KONTROLIRAJU I VODE BIVŠI KOMUNISTI"

Piše: Darko Pavičić

Glavni urednik Glasa Koncila mons. Ivan Miklenić poziva hrvatske građane da se "masovno uključe u ovoga časa možda malu stranku i dadnu svoj doprinos da na budućim izborima pobijede državotvorne stranke i političari". Osim što taj njegov stav izravno odražava antipatije prema vodećima, HDZ-u i SDP-u te njihovim političkim trabantima, Miklenić cijeli politički establishment proglašava, praktički, antidržavotvornim. Dakle i - antihrvatskim.
On u svom najnovijem komentaru, zapravo, odgovara na pitanje zašto u današnjoj Hrvatskoj nije bolje, tvrdeći da državu od samih njezinih početaka do danas, što javno što tajno, kontroliraju i vode bivši komunisti.
- I prvi hrvatski predsjednik bio je bivši komunist koji je kao suradnike također okupio bivše komuniste; a da to nije učinio, nikada on ne bi došao na vlast niti bi Hrvatska postala samostalna država. Za razliku od prvog predsjednika, koji je (premda je bio bivši komunist i general JNA) bio istinski hrvatski državotvoran, vjerovao i iskreno radio i borio se za osamostaljenje Hrvatske, mnogi njegovi suradnici i kasniji nositelji visokih državnih funkcija, a bivši komunisti, nikada nisu čvrsto zastupali hrvatsku državotvornost i mnogi od njih, da nije uspjelo osamostaljenje Hrvatske, bili bi na strani onih koji bi bez trunke grižnje savjesti sudili 'hrvatskim nacionalistima i separatistima', piše Miklenić.
On tvrdi kako bivši komunisti, osim časnih izuzetaka, i nemoralni pojedinci nikada nisu imali hrvatsko državotvorno opredjeljenje, a nemaju ga ni danas, ali "poznaju metodologiju kontroliranja i izvršavanja moći i vladanja, pa su preuzeli stvarno kontrolu nad hrvatskom državom".
- Oni su se otpočetka infiltrirali u sve novonastale političke stranke u Hrvatskoj i uspjeli potpuno onesposobiti stvarno hrvatski orijentirane stranke za ikakav bitan utjecaj u hrvatskom društvu i državi. Oni su preuzeli kontrolu nad većinom medija, nad kulturom, oni su izvršili nemoralnu i često protpuravnu privatizaciju i pretvorbu, oni su razorili hrvatsko gospodarstvo i usmjeril ga u skladu sa svojim interesima, a na očitu štetu općega dobra i svih ostalih hrvatskih građana. Oni su uveli najsiroviji kapitalizam, rasprodali ispod svake cijene velike hrvatske proizvodne i ekonomske vrijednosti. Oni i dalje žele Hrvatsku slabu, na koljenima, oni pužu pred međunarodnim silama..., piše glavni urednik Glasa Koncila, dodajući kako je Sanaderov "iznenadni i vjerojatno prisilni odlazak, koji je očito bio uvelike marioneta u njihovim rukama, poslužio da baš bivši komunisti preuzmu potpunu kontrolu nad najjačom hrvatskom političkom strankom, premda su u njoj manjina".
Miklenić dodaje kako su velikogospojinska okupljanja u marijanskim svetištima "povlaštena prilika" da se moli na veliku nakanu da Hrvatska "na svim razinama dobije vodstvo kojemu će biti na prvome mjestu stvarna briga za napredak i boljitak svakog čovjeka i čitave hrvatske nacije".
Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Večernja molitva vlč. Zlatka Suca

ZNANJEM ĆEMO, A NE ORUŽJEM, STVARI PROMIJENITI NABOLJE

Karamarko usporedio Vladu sa zrakoplovom punim putnika, ali bez pilota i posade