TRAŽIMO JAVNU ISPRIKU PREDSJEDNIKA JOSIPOVIĆA ZBOG VELIČANJA SIMBOLA KOMUNIZMA


PETICIJA HRsvijeta: Tražimo javnu ispriku predsjednika Josipovića, radi veličanja simbola komunizma

E-mailIspisPDF
Ovom peticijom tražimo, da se predsjednik Ivo Josipović u sklopu jednog večernjeg dnevnika na hrvatskoj javnoj televiziji, javno ispriča za svoje veličanje komunističkih simbola, koji su već odavno odbačeni i osuđeni u svim zapadnoeuropskim zemljama.
Predsjednik Josipović je nedavno na javnoj svečanosti u mjestu Srb, okupljenim "antifašistima", koji su u tom trenutku skandirali ima ratnog zločinca Tita, rekao doslovno slijedeće:

"Gledam vaša odličja iz Drugog svjetskog rata koja danas nosite i tako treba, s ponosom ih stavite"...

Zatim je dodao:

"Neki od vas nose i kape partizanke. To su lijepe kape, one su poruke ljubavi i mira, poruke da više nikada ne bude zločina, genocida i rata."
Josipović se dakle ponosi Josipom Brozom Titom, koji se na svjetski priznatoj listi političkih zločinaca i diktatora nalazi na visokom devetom mjestu, a pod kapama sa sotonskim crvenim pentagramom, koji je po Josipoviću "poruka ljubavi i mira", ubijeno je više desetina tisuća nedužnih hrvatskih civila, žena i djece, od Bleiburga do Domovinskog rata.

Da u bilo kojoj drugoj europskoj državi, njen predsjednik u službenoj prigodi izjavi tako nešto, parlament te zemlje bi odmah tražio njegovu ostavku. Pošto Hrvatska, zaslugom političara poput Josipovića nije normalna, niti europska država; tražimo ovom peticijom od aktualnog predsjednika samo javnu ispriku, kao minimum obzira prema svima onima koji su dali svoje živote za slobodnu i neovisnu Hrvatsku!
Peticiju možete potpisati ovdje:
Ovom peticijom tražimo, da se predsjednik Ivo Josipović u sklopu jednog večernjeg dnevnika na hrvatskoj javnoj televiziji, javno ispriča za svoje veličanje komunističkih simbola, koji su već odavno odbačeni i osuđeni u svim zapadnoeuropskim zemljama.
Ljudi koji su nosili partizanske kape, odgovorni su za zvjerska ubojstva hrvatskih vojnika i civila na Bleiburgu i Križnom putu, a pripadnici JNA, koji su također nosili kape sa crvenom zvijezdom, odgovorni su za smrt velikog broja hrvatskih građana, za vrijeme Domovinskog rata.

Kakav je to hrvatski predsjednik, koji veliča i hvali one koji su odgovorni za granatiranje Dubrovnika, Vukovara, Siska, Petrinje, Zadra i drugih hrvatskih gradova? Kakav je to vrhovni zapovjednik Hrvatskih oružanih snaga, koji veliča dojučerašnje protivnike i ubojice svojih vojnika?

Javna isprika je stoga najmanje što Ivo Josipović može učiniti za sve invalide i veterane domovinskog rata, hrvatske udovice i djecu koja su ostala bez očeva, kao i sve poštene i domoljubne Hrvate, koje je ova njegova nepromišljena izjava duboko ogorčila i uvrijedila.

Pozivamo sve one koji Hrvatsku iskreno vole, da potpišu ovu peticiju i tako se izbore za poštivanje njenog dostojanstva, kao i dostojanstva onih koji su je u krvi stvarali!

Romano Sole / HRsvijet

Primjedbe

Popularni postovi