NE(PO)VEZANE VIJESTI

Krišto na proslavi sv. Nikole Tavelića u TomislavgraduIspisE-mail
BiH - Izbori 2010. | Nedjelja, 11 Srpanj 2010
Image
D
opredsjednica HDZ BiH, predsjednica Federacije BiH i kandidatkinja HDZ BiH Borjana Krišto nazočila je u nedjelju, 11. srpnja 2010. godine, svečanom misnom slavlju u povodu proslave sv. Nikole Tavelića u Tomislavgradu.

Procesijom gradskim ulicama s kipom sv. Nikole Tavelića, zaštitnika župe Tomislavgrad, započelo je središnje misno slavlje vjerske i kulturne priredbe “Prvi Hrvatski sabor i Dani sv. Nikole Tavelića“ u Tomislavgradu.

Pred tomislavgradskom spomen bazilikom, gdje se okupilo više tisuća vjernika, svečano misno slavlje, uz koncelebraciju više svećenika, predvodio je msgr. Ante Ivas, biskup šibenski.

Image

------------------------------------------------------------


Izaslanstvo koalicije HDZ 90-HSP u SrebreniciIspisE-mail
BiH - Izbori 2010. | Nedjelja, 11 Srpanj 2010
Image
I
zaslanstvo Hrvatske koalicije HDZ 1990-HSP BiH, predvođeno kandidatom ove koalicije za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Martinom Ragužom, nazočilo je danas na pokopu stradalih u genocidu u Srebrenici 1995. godine
 , priopćeno je iz spomenute koalicije.

Sve žrtve zaslužuju poštovanje, a rodbina žrtava duboku sućut, kazao je Raguž.

"Nitko ne bi smio dovoditi u pitanje ili potpuno negirati činjenicu da se u Srebrenici 1995. godine dogodio strašan zločin koji je Međunarodni sud pravde okarakterizirao kao genocid. Istina je preduvjet pravde, a pravda preduvjet i temelj mira koji nam je svima tako potreban. Stoga, svako manipuliranje žrtvama, skrivanje istine, iskrivljavanja činjenica iz rata rađa nove konflikte koji nas vraćaju u prošlost", istaknuo je Raguž.

Po njegovim riječima, svim narodima i građanima u BiH potreban je objektivan odnos prema svemu onome što se dogodilo ratnih godina, kako bi prošlost mogli ostaviti iza sebe, a graditi mirnu i prosperitetnu budućnost. Žrtve ne možemo oživjeti, ali im možemo iskazati nužan pijetet i krenuti dalje, kazao je Raguž.

Izaslanstvo Hrvatske koalicije je također prisustvovalo i pokopu katolika Rudolfa Hrena stradalog u genocidu u Srebrenici, stoji na kraju priopćenja.

(Fena)

Primjedbe

Popularni postovi