'ISTINA' POZIVA POLITIČARE NA JEDINSTVO

"ISTINA" POZIVA POLITIČARE : Prijeđite preko vlastitih taština i narodu ponudite jednog kandidata!
altInicijativa za slobodu toleranciju i nacionalnu afirmaciju ili skraćeno  ISTINA čiji je predsjednik  dr.sc. Nino Raspudić uputila je danas putem medija javni poziv hrvatskim političarima u BIH  u kojem ih se poziva da prijeđu  preko vlastitih političkih taština i na predstojećim izborima hrvatskom narodu ponude zajedničkog kandidata... Poziv ove udruge kako navode u dopisu u prvom valu  potpisalo je stotinu uglednih građana iz BiH i Hrvatske a sve koji se svojim potpisom žele pridružiti ovoj  inicijativi ISTINA poziva da to učine slanjem svojih podataka na e-mail:pozivnajedinstvo@gmail.com .
U nastavku objavljujemo imena supotpisnika te izvorni tekst apela
Hrvatskim političkim strankama u Bosni i Hercegovini

U izbornoj godini koja prethodi ustavnim promjenama suočeni smo s izglednom mogućnošću da hrvatskog člana Predsjedništva BiH, temeljem postojećeg izbornog zakona, opet izaberu drugi. U ovom prijelomnom trenutku za budućnost hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini i Bosne i Hercegovine u cjelini, kao ljudi kojima je na srcu dobrobit Hrvata u BiH i skladan odnos svih naroda, bez političke prisile, nametanja nelegitimnih predstavnika i drugih oblika podčinjavanja

POZIVAMO VAS


da smognete dovoljno političke mudrosti i građanske odgovornosti, pregovaračkog strpljenja i pomirljivosti te učinite sve kako bi postigli suglasje oko jednog, zajedničkog kandidata svih hrvatskih političkih stranaka u BiH. Tim privremenim odustajanjem od pluralizma smanjili bi ili gotovo otklonili mogućnost da hrvatski član Predsjedništva BiH, koji će imati važnu političku ulogu u donošenju ustavnih promjena, ponovno bude izabran protivno volji većine Hrvata u BiH.
Oni koji bi onemogućili takav dogovor i koji bi osobne, stranačke i dnevnopolitičke interese nadredili vitalnom interesu hrvatskog naroda u BiH, a to je izbor člana Predsjedništva BiH iz hrvatskog naroda koji će uz legalitet imati i legitimitet, moraju biti svjesni svoje moralne i povijesne odgovornosti u trenutku kada prijeti potpuna politička marginalizacija našeg naroda.
Posljedice eventualnog ponavljanja već viđenog scenarija, koji bi vodio prema dodatnoj marginalizaciji i posljedičnoj radikalizaciji Hrvata te destabilizaciji BiH, neće ići samo na dušu i povijesni račun onih koji ga provode, već i svih koji su mogli nešto učiniti da to spriječe, a ostali su gluhi i nijemi.
Stojeći čvrsto iza ovog Poziva, imenom i prezimenom, preuzimamo obvezu podržati zajedničkog kandidata ako se oko njega postigne dogovor, ali i otklanjamo od sebe, pred narodom i poviješću, odgovornost za posljedice do kojih će doći ako se takav dogovor ne postigne.
25. lipanj 2010
Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Večernja molitva vlč. Zlatka Suca

ZNANJEM ĆEMO, A NE ORUŽJEM, STVARI PROMIJENITI NABOLJE

Karamarko usporedio Vladu sa zrakoplovom punim putnika, ali bez pilota i posade