Skupovi povodom obilježavanja rođendana Dr. Franje TuđmanaIzaslanstvo Hrvatske demokratske zajednice (potpredsjednici Vladimir Šeks, dr. Andrija Hebrang i glavni tajnik HDZ-a Branko Bačić), u povodu rođendana prvoga hrvatskog predsjednika i predsjednika HDZ-a, Dr. Franje Tuđmana, danas su položili vijenac i zapalili svijeće na njegovom grobu na Mirogoju.

Istovremeno, ispred rodne kuće Dr.Franje Tuđmana u Velikom Trgovišću, na okupljanju u znak sjećanja na prvog hrvatskog predsjednika okupilo se tridesetak ljudi, među kojima i njegov sinDr.Miroslav Tuđman te bivši ministar unutarnjih poslova, Ivan Jarnjak. Miroslav Tuđman je izrazio nezadovoljstvo marginalizacijom imena i povijesnih zasluga Dr.Franje Tuđmana, od strane grada Zagreba, a rekao je da je sramota što prvi hrvatski predsjednik još nema odgovarajući spomenik u glavnom gradu države, za čije je stvaranje najzaslužnija osoba.

Ovo su jedina dva značajnija skupa, kojim se obilježila ova obljetnica; u hrvatskim sredstvima javnog priopćavanja na današnji dan nema niti slova o Dr.Tuđmanu.

HRsvijet
Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Večernja molitva vlč. Zlatka Suca

ZNANJEM ĆEMO, A NE ORUŽJEM, STVARI PROMIJENITI NABOLJE

Karamarko usporedio Vladu sa zrakoplovom punim putnika, ali bez pilota i posade