MLADI, SJETITE SE PORUKE NADBISKUPA PULJIĆA IZ ZADRA


"Kako glasi i geslo ovog susreta, pozivam vas da svoja srca otvorite Kristu kako bi vaša radost bila uistinu što veća",rekao je na početku svoje propovijedi mons. Puljić te nastavio riječima kako smo danas svjedoci da brojni u društvu trpe i da  sama Crkva ponekad nije vjerodostojna što se sve događa u ovo vrijeme.

Na današnji dan ro

"Nemojte posustati! Vi koji slijedite Krista, znate da On vašu sumnju pretvara u jaku i čvrstu vjeru. Ne odvajajte se od Krista i ne bojte se neizvjesne budućnosti!", poručio je mladima zadarski nadbiskup te im poželio da donose "plodove ljubavi, mira i tolerancije", rekao je nadbiskup te nastavio:
Zadar, 080510. Zadar je domacin Susreta katolicke mladezi 2010. Susret ce trajati dva dana a u njemu ce sudjelovati preko 30.000 mladih iz Hrvatske i svijeta. Na slici: misa u sportskom centru Visnjik, nadbiskup zadarski Zelimir Puljic Foto: Vladimir Iv
"Zbog toga želim jasno reći kako mi, vaši biskupi i svećenici, želimo svima vama biti podrška na tom putu. Želimo biti podrška vašoj radosti. Ako vas i mi ponekad ne razumijemo, ako vaši vapaji ponekad i do nas ne dopiru u buci ovoga vremena, ne gubite nadu i ustrajnost. Budite nositelji i promicatelji radosti, nade i međusobnog povjerenja!  Ne plašite se napada Crkvu. Njegujte duh zajedništva i ne dopustite nikakve razdore i nesnošljivosti među vama. Nedjeljom se kao kršćani okupljamo oko Uskrsnuloga Krista i njemu na spomen kruh lomimo. Želimo li doista ostati u Kristovoj ljubavi i tražiti prave izvore iz kojih ćemo crpiti svoju radost, onda to moramo činiti slaveći spomen njegove ljubavi", poručio je na kraju mons. Puljić.

Primjedbe

Popularni postovi