MILIĆ, JURIŠIĆ, BRKIĆ - HSP??? MA KOGA VI ZAHEBAJETE?

HSP BiH usvojio izbornu strategiju - ići će od vrata do vrata

alt

Na današnjoj sjednici Predsjedničkoga vijeća HSP-a BiH u Mostaru usvojena je izborna strategija za predstojeće opće izbore koji će se održati 3. listopada 2010. godine, a koja će se temeljiti na stabiliziranju sve raspoložive stranačke infrastrukture i voditi po principu "od vrata do vrata", odnosno po mjesnim zajednicama.

Kako je za Fenu izjavio predsjednik HSP-a BiH Zvonko Jurišić, ovogodišnja kampanja neće se voditi u onakvom obimu kao dosadašnjih godina zbog recesije, ali će svakako biti pozitivna, osim u slučajevima da bi se upozorili birači na propuste dosadašnje vlasti.

Po Jurišićevim riječima, o potencijalnom koalicijskoj suradnji HSP-a BiH i HDZ 1990 na predstojećim općim izborima još nisu konkretno dogovorena ni usuglašena stajališta ni po pitanju kandidata ni programskih ciljeva.

Predsjednik HSP-a BiH smatra da za razliku od te stranke, koja oštro osuđuje dogovor HDZ-a i SDP-a Republike Hrvatske kada je u pitanju pravo glasa dijaspore, odnosno Hrvata izvan Republike Hrvatske, isto mišljenje o tome ne dijeli i predsjednik HDZ-a 1990 Božo Ljubić.

"Po pitanju dogovora HDZ-a i SDP-a, Ljubić je rekao ono što mu leži na srcu, ali je za dan-dva gotovo promjenio to mišljenje", kazao je Jurišić.

Podsjetio je da je po pitanju dogovora HDZ-a i SDP-a Republike Hrvatske, identičnog stava s HSP-om BiH bila i Biskupska konferencija, te je HSP tim povodom uputio zahtjev nadbiskupu vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljiću za sastanak kako bi se razgovaralo oko spomenutoga dogovora i političkom položaju Hrvata u duhu predstojećih ustavnih promjena BiH.

Na današnjoj sjednici Predsjedničkoga vijeća HSP-a bilo je riječi i o zadacima županijskih izbornih stožera u svrhu izborne kampanje za predstojeće opće izbore 2010. godine.

Primjedbe

Popularni postovi