TKO JE OPSTAO U KOJEM KOTARU DO 2010.? KAKO SU PROŠLE NEOVISNE LISTE U SPLITU?

ZNAT ĆEMO TIJEKOM DANA :))
Teško je prebrojati svega 12 % onih koji su glasovali, pa ćemo na službene rezultate čekati bar do srijede, četvrtka... Split je to!
Svi bi se predsjednici stranaka, uključujući, bolje reći s naglaskom na Keruma, Marasovića i Jurjevića, mogli pokriti ušima. Ovo im je realno stanje članstva, sve drugo su priče za malu djecu.
Evo što kaže Slobodanka:



NAJNOVIJE - KOTARSKI IZBORI Kerum poražen, SDP-HNS-u šest, HDZ-u pet kotareva, najveće iznenađenje Jakov Prkić

Najnoviji podaci do kojim smo došli u stranačkim stožerima govore da SDP i HNS imaju apsolutnu većinu u šest, HDZ u pet,  a Kerum u trima splitskim kotarevima.

SDP-ovci kao sigurne pobjede ističu GK Split 3, Bol, Spinut, Lovret, Lučac-Manuš i Blatine. 

HDZ-ovci tvrde kako imaju većinu u u GK Visoka, Neslanovac, Kamen, Mejaši i Ravne Njive, dok su na Brdima i Lokvama izjednačeni sa SDP-om i nezavisnim.

Kerum i Podrug mogu sigurnim pobjedama računati u svega tri GK: Sitno Gornje, Sitno Donje i Kocunar.

Najveće iznenađenje izbora, barem za sada, je nezavisna lista Jakova Prkića, koji je dobio dva mandata u GK Lokve, jednako kao HDZ i SDP. Kerum je dobio svega jedan mandat.

Sinoćnje vijesti


Prema privremenim i nepotpunim podacima obrađenih s velike većine gradskih izbornih mjesta do 23,30 sati, na Izborima za vijeća kotareva i mjesnih odbora pobijedio je HDZ s najmanje 66 mandata, ispred koalicije SDP-HNS s najmanje 50 mandata, te koalicije HGS-HČSP s najmanje 39 mandata.
Prema postocima za gradske kotareve, HDZ je osvojio 29 posto glasova, SDP-HNS 25 posto, a HGS-HČSP 15 posto.
U konačnoj verziji rezultata očekuje se veći broj mandata, ali ne i znatno drugačiji omjer troje glavnih konku-enata.
Nezavisne liste odnijele su političkim strankama 40 posto mandata. Izborima je pristupilo oko 22 tisuće birača, odnosno oko 12 posto, s tim što je postotak izlaznosti mnogo veći u mjesnim odborima nego li u samom gradu.
Izbori su prošli u mirnoj i demokratskoj atmosferi, uz izuzetke manjih ekscesa i kršenja izborne šutnje na Bačvicama, Ravnim njivama i Sućidru. Konačni rezultati očekuju se do srijede ili četvrtka.
P. DORIĆ
ANTE ČIZMIĆ/CROPIX

Kome grad, kome predgrađe

HDZ i dvije koalicije imaju apsolutnu pobjedu u po tri kotara; HDZ čvrsto drži Visoku, Neslanovac i Kamen; SDP-HNS je najjači na Splitu Bolu i Špinutu; a HGS-HČSP na Kocunaru, te Sitnom Donjem i Gornjem.
U nešto manjem postotku, HDZ je također dobio Mejaše i Ravne njive, dok je na Brdima izjednačen s HGS-HČSP-om i jednom nezavisnom listom. SDP je dobio Lokve, Meje, Lučac-Manoš i Blatine.
Nezavisne liste dobile su Slatine i Stobreč.
Ipak je najbolje prošla neovisna lista Sandre Parlov u Stobreču s 4 osvojena od 7 mandata.

Primjedbe

Popularni postovi