JURČEVIĆ PISAO AGENCIJI ZA ELEKTRONIČKE MEDIJE

'Iz programske najave Nove TV i telefonskih razgovora naših izbornih stožera s Novom TV nedvojbeno proizlazi da će ta televizija 10., 17. i 23. prosinca 2009. godine na televizijsko sučeljavanje predsjedničkih kandidata pozvati samo pojedine predsjedničke kandidate', stoji u priopćenju kojeg je Josip Jurčević poslao DIP-u, a u potpisu istog stoje i imena predsjedničkih kandidata Damira Kajina, Slavka Vukšića, Borisa Mikšića i Vesne Škare Ožbolt.

Jurčević u pismu Agenciji za elektroničke medije: Budući imate ovlasti spriječiti najgrublju diskriminaciju koju je u svojem programu najavila Nova-TV i koja je glede toga odbila sva upozorenja koja su upućena iz mojeg izbornog stožera, molimo vas da postupite sukladno svojim ovlastima i spriječite najavljenu diskriminaciju, promptnim privremenim ili trajnim oduzimanjem koncesije.U pismu koje je uputilo pet kandidata stoji i kako je to protivno članku 14 Zakona o izboru predsjednika Republike Hrvatske i protivno priopćenju izbornog povjerenstva od 20. studenog 2009. godine, ali i protivno odredbama Ustava RH, te temeljnim demokratskim standardima.
Zahtjeva se i da Državno izborno povjerenstvo poduzme sve mjere kako bi se pravodobno spriječio taj najteži oblik diskriminacije nekolicine kandidata za Predsjednika Republike Hrvatske.
Uz to traži se od drugih nadležnih državnih tijela da se 'promptno uključe u suzbijanje diskriminacije, koja se najvjerojatnije temelji na korupcijskoj hobotnici koja je preplavila Republiku Hrvatsku'.

Na Novoj TV su upoznati sa pismom koje je Jurčević poslao Agenciji.

- Nova TV će u skladu sa Zakonom svim kandidatima dati priliku za predstavljanje. S obzirom da Nova TV nije javni servis, kao komercijalna televizija dozvoljavamo si pravo uredničke procjene o načinu praćenja izbora - odgovor je gLasnogovornice Nove TV Vedrane Cvetko
Izborne emisije ''Predsjednička utrka'' na rasporedu su 10. prosinca, 12. prosinca, 17. prosinca i 23. prosinca, napominju na Novoj TV.

Primjedbe

Popularni postovi