'SNJEŽANA I PET PATULJAKA'

Jadranka Kosor našla se preko noći u jednom starom socijalističkom vicu, onom kad direktora nekog provincijskog kazališta pitaju zašto se najavljena nova predstava zove "Snjeguljica i pet patuljaka", a on odgovara:

Jebiga, drugovi, nemamo kadrova...

Trebaju joj hitno potpredsjednik vlade i ministar gospodarstva, a ako povuče Šukera na Polančecove funkcije, zatrebat će joj još i novi ministar financija. To dakako zahtijeva i brojne rošade i nova zapošljavanja na doministarskim i nižim razinama. A nitko se sam ne nudi, a oni koje se pitalo ispričavaju se drugim obavezama ili krhkim zdravljem, a oporbeni kandidati ne dolaze u obzir, a...

Gdje su sad svi ti sposobni i kvalificirani stručnjaci iz HDZ-a i koalicijskih stranaka, gdje su ti vrli hrvatski muževi, spremni da pomognu svojoj državi i narodu sad kad im je pomoć najviše potrebna, sad kad kompletno gospodarstvo grca u nelikvidnosti (proračun da ni ne spominjemo) i kad se, izgleda, napokon počinjemo malo ozbiljnije razračunavati s korupcijom i privrednim kriminalom? Gdje su? Gdje su nestranački stručnjaci, svi ti profesori i poslodavci koji uvijek imaju mudar odgovor na svaku gospodarsku dilemu, ali ih vlada nikad ne posluša?

Frka je, a? Sirota naša Snjeguljica, svi bi rado igrali Pospanka ili Srećka, ali za uloge Plačljivka i Mrguda nekako nitko nije baš pretjerano zainteresiran.

A vidjet ćete koja će se kolona dragovoljaca stvoriti na Prisavlju kad Jaca pomete Sutlića...

Primjedbe

Popularni postovi