POTPORA VJERNIKA I FRATARA JOSIPU JURČEVIĆU

Nakon svete mise prve adventske nedjelje u crkvi na Marien platzu u Munchenu, u koju stane i preko dvije tisuće vjernika, župnik fra Tomislav Dukić je biranim riječima pozdravio gosta, predsjedničkog kandidata, prof. dr. Josipa Jurčevića. Fra Tomislav je najprije pozvao nazočne da potpišu zahtjev za referendumom MORE I KOPNO, naglasivši da to nije nikakva politika nego djelatno sudjelovanje katolika u javnom životu vlastite Domovine.

Fra Tomislav je predstavio prof. Jurčevića kao jednog i jedinog od svih predsjedničkih kandidata koji se usude govoriti i svjedočiti istinu. Rekao je da se prof. Jurčević životom i svojim ukupnim javnim djelovanjem potvrdio kao angažirani katolik i domoljub, dragovoljac Domovinskog rata i vrhunski intelektualac. Napomenuo je da je profesor inicijator akcije MORE je KOPNO te uputio sve nazočne na razgovor s njim nakon svete mise.

Mnogi svećenici se boje napada kako se miješaju u politiku, kako 'zlorabe oltar' za političke svrhe itsl. Hvala Bogu, još uvijek ima svećenika koji se boje samo Boga i njemu jedinom služe. Oni ne pristaju na to da su političke izjave i eventualni naputci iz Crkve rezervirani za davno probrane svećenike: don I. Grubišića, don L. Vucu, i njima slične. Fra Tomislavu nitko ne može ništa zamjeriti jer je svaku riječ odvagao i izrekao s ljubavlju, ohrabrujući nazočne da prosuđuju po djelima a ne po riječima, potičući ih da biraju uistinu neovisne kandidate.

Primjedbe

Popularni postovi