Jurčević optužio Kosor za veleizdaju


josip jurcevicJosip Jurčević priopćuje da je, nakon jučerašnjeg objavljivanja osnovnih podataka o nacrtu slovensko-hrvatskog sporazuma o međudržavnoj granici, ‘prestala postojati i najmanja dvojba da je Jadranka Kosor najgrublje i bez ikakvih ovlasti prekršila odluku Sabora o tzv. prvom Rehnovom prijedlogu’.

Tvrdi da je Kosor ušla u proces praktičnog rušenja ustavnih odredbi koje se odnose na zaštitu integriteta i neotuđivosti državnog teritorija Republike Hrvatske.

‘Pritom je za hrvatsku državu, hrvatske građane i hrvatsku budućnost nebitno koji su motivi i interesi predsjednicu Vlade RH odveli na taj veleizdajnički put. Odnosno, nebitno je radi li to ona zbog korumpiranosti, ucjene, neznanja ili nekih drugih razloga. Bitno je ima li hrvatska država institucijske snage zaustaviti dramatično negativne procese koji se – nakon sustavne dekonstrukcije i kriminaliziranja temeljnih postignuća hrvatskog Domovinskog rata, neviđene pljačke nacionalnih bogatstava te rušenja svekolikog dostojanstva hrvatskih građana – sve ubrzanije kreću prema sveopćoj državnoj, društvenoj i nacionalnoj kapitulaciji’, naglašava Jurčević.

Zapanjen je ‘lakoćom kojom se događa to urušavanje, kao da smo žrtve veoma temeljito pripremljenog munjevitog rata’. Podsjeća ga to na tragično iskustvo 1918. godine, kada je ‘cjelokupna upravljačka struktura u Hrvatskoj svim snagama zaslijepljeno jurišala – kako tada, tako i sada – u propast’.

Pozvao je građane da se prestanu podcjenjivati, da ne bježe od odgovornosti.

‘Svi smo upravo sada najodgovorniji za našu budućnost. Probudimo se! Djelujmo! Već viđena magla je pred nama!’, poručuje predsjednički kandidat Jurčević.

Izvor: tportal.hr

Primjedbe

Popularni postovi